KARIJERA

Gdje je nestala Megan Foks: Evo zašto je dobila otkaz i zašto joj je Holivud počeo okretati leđa

Megan Foks. Instagram

Avaz.ba

1.7.2019

Megan Foks - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Na vrhuncu karijere zvali su je najseksi ženom svijeta, a zarađivala je milione u filmovima u kojima je glumila.

No, u to vrijeme 21-godišnja Megan Foks (Fox) u privatnom je životu bila daleko od seks-simbola. Pohađala je katoličku školu, a roditelji joj nisu dali da ima dečka ili dovodi prijatelje kući. Kasnije je otkrila da je imala samo dva dečka u životu.

Priča o tome kako je dobila ulogu u ''Transformerima'' prilično je bizarna. Reditelj Majkl Baj (Michael Bay) tražio je od nje da mu opere Ferrari dok ju je on snimao. Iako je bila sretna što je zadovoljan viđenim te ju je angažirao, rad na ''Transformersima'' nije joj ostao u dobrom sjećanju.

Cijelo vrijeme joj je govorio da nije dovoljno lijepa te dobacivao na setu "Samo budi seksi" ili "Budi lijepa".

Nakon drugog filma, odlučila je progovoriti o negativnom iskustvu na snimanjima filmova. Dobila je otkaz, a ubrzo joj je Holivud počeo okretati leđa.

Najviše žalim što sam pomagala medijima u tome da me pretvore u lik iz crtića - požalila se jednom. 

Odlučila je prihvatati samo manje uloge, one koje joj se bezuvjetno svide. Glumila je u Eminemovom spotu za pjesmu "Love The Way You Lie", a svu zaradu od toga donirala je sigurnoj kući za žene žrtve porodičnog nasilja. 

Udala se za zvijezdu ''Beverly Hillsa'' Davida Ostina Grina (Austin Green), a u jednom trenu njihov je brak završio. Kad je u javnosti pokazala trudnički trbuščić, pojasnila je da se pomirila s mužem. 

Nakon toga objavila je da će glumiti u jednom filmu godišnje, a zaradom će finansirati studiranje svojih sinova. Voditeljica je i svoje emisije o arheologiji i putovanjima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.