PROCESI

Zorana Marjanovića terete za teško ubistvo pjevačice Jelene: Suđenje počinje na jesen

Dokazi prikupljeni pretkrivičnom i istražnom postupku po svom kvalitetu i daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično djelo za koje je optužen - napomenula je Piljić

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović. Kurir.rs

Kurir.rs

1.7.2019

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog teškog ubistva pjevačice Jelene Marjanović.

Apelacioni sud je donio rješenje kojim je odbacio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio rješenje o potvrđivanju optužnice Višeg suda.

Suđenje bi trebalo početi na jesen.

Taj sud smatra da su u obrazloženju potvrđenog rješenja dati dovoljno jasni i argumentirani razlozi o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje "da je okrivljeni izvršio krivično koje mu se stavlja na teret, ne utičući unaprijed na rješenje pitanja koja će biti raspravljana glavnom pretresu".

- Dokazi prikupljeni pretkrivičnom i istražnom postupku po svom kvalitetu i daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično djelo za koje je optužen - napomenula je Piljić.

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojim je bio 10 mjeseci.

Treću optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično djelo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud ju je potvrdio rješenjem od 30. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.