TUŽNA PRIČA

Aviciijev otac progovorio o tragičnoj smrti sina: Mislio sam da je sretan

Mnoge su mu se stvari dogodile i nakupile te ga dovele izvan kontrole, izjavio je Berling

Avicii preminuo u 28. godini. Instagram

E. Š. / Avaz.ba

4.7.2019

Više od godinu prošlo je od tragične smrti svjetski poznatog DJ Aviciija, za kojeg se pretpostavlja da je sam sebi oduzeo život.

Njegov otac Klas Berling i danas misli kako on to nije planirao.

Tokom intervjua za CNN Klas je uporedio smrt svog sina sa saobraćajnom nesrećom. 

- Prema našoj teoriji, on nije planirao sebi oduzeti život, to je više bilo poput saobraćajne nesreće. Mnoge su mu se stvari dogodile i nakupile te ga dovele izvan kontrole - izjavio je Berling.

Podsjećamo, Avicii je preminuo 20. aprila prošle godine u Omanu u dobi od 28 godina. Javnost nije odmah saznala za uzrok smrti.

Mediji su tada objavili da je DJ oduzeo sebi život povrijedivši se staklom razbijene boce vina, usljed čega je izgubio previše krvi.


View this post on Instagram

Formentera throwback with my creators! ❤️

A post shared by Avicii (@avicii) on

Nedugo nakon smrti njegova se porodica oglasila kratkom, ali emotivnom izjavom.

- Tim nije bio stvoren za mašineriju posla u kojem se našao. Bio je osjetljiv tip koji je volio svoje fanove, ali je izbjegavao svjetla reflektora - izjavili su mjesec nakon njegove smrti.

Kada je bio u lošoj situaciji, uvijek bi zvao oca. 

- Razgovarali smo puno o njegovom razmišljanju i shvatanju života, meditaciji, ljubavi. Bili su to dugi razgovori, duži od sat, pored okeana - izjavio je Berling. 

Dodao je i kako je mislio da je njegov sin sretan, ali i da nije bio daleko od toga da bude nesretan. 

- Ako ste sretni ili iznimno sretni, malo vas toga dijeli da postanete nesretni. Male stvari mogu vas rastužiti ili izbaciti iz ravnoteže i mislim da se upravo to dogodilo. Kao DJ ili umjetnik, morate raditi puno toga što zapravo ne želite i na kraju to vam oduzme dio sebe. Tim se ljudima puno toga oduzima, posebno tokom putovanja, čekanja u zračnim lukama, neprospavanim noćima - smatra Berling. 

On je u sinovo ime pokrenuo fondaciju koja se bavi prikupljanjem novčanih sredstava namijenjenih ljudima s mentalnim poteškoćama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.