LJETNI TRENDOVI

Poznati izložili tijela suncu: Sve za lajkove

Nina Badrić, Alka Vuica, Amra Džeko, Rialda Karahasanović, Hana Hadžiavdagić, Nives Celzijus i druge pokazale su kako izgledaju u bikinijima

Piše: F. MUSTAFIĆ

4.7.2019

Rialda: Prepoznatljiva po golišavim fotografijama - Avaz
Badrić: Često se fotografira u kupaćem kostimu - Avaz
Hadžiavdagić: Zaradi hiljade lajkova - Avaz
Celzijus: I bez mora u kupaćem kostimu - Avaz
Amra Džeko - Avaz

Kako raste temperatura zraka, tako se i na društvenim mrežama povećava broj fotografija poznatih javnih ličnosti u kupaćem kostimu. U ovome prednjače pripadnice ljepšeg spola, ali i poznati muškarci sve češće izlažu tijelo sudu javnosti.

Odavno je poznato da je dosta njih, radi lajkova na društvenim mrežama i popularnosti, spremno na sve, ali se postavlja pitanje mora li se pred očima javnosti ogoliti sve do gole kože.

Idu u krajnost

Tako samo posljednjih dana u “plažnom” izdanju mogli vidjeti Ninu Badrić, Alku Vuicu, Amru Džeko, Rialdu Karahasanović, Slavka

Sobina, Hanu Hadžiavdagić- Tabaković, Nives Celzijus i brojne druge...

Psiholog Čedomir Novaković smatra da ovakve javne ličnosti čine sve kako bi sačuvale popularnost, ali i bile u trendu s nekim svjetskim ličnostima, koje često zadaju standarde.

- Oni koji objavljuju golišave fotografije, često idu u krajnost, a to je posljedica nekih ekstremističkih stavova. Oni često dobiju brojne pozitivne komentare kad se skinu u kupaći kostim, ali ima i onih kojima se to ne sviđa. Mi, ipak, živimo u takvoj sredini gdje još vlada takva kultura da je sramota pokazati previše tijela – kazao je Novaković.

Neukusna golotinja

Voditeljica televizije N1 Naida Kundurović, koja je u svojim emisijama često domaćin popularnim ličnostima, smatra da trenutno na sceni ima previše, kako je kazala, neukusne golotinje.

- Plaža zahtijeva kupaći kostim, ali u svim ostalim prilikama mnoge vidimo u neprimjerenim sadržajima, naprimjer da su u donjem vešu. Izlasci ne mogu proći bez pokazivanja viška kože. Ja često kažem da trenutno vladaju egomanijaci. Smatram da su ljudi pomalo zalutali, jer ne znaju kako da pravilno iskoriste društvene mreže – kazala nam je Kundurović.

Iščašena moda  

- Ovu pojavu nazvao bih iščašenom modom, jer je postao trend da je, što je manje odjeće, to modernije i ljepše. Niko ne razmišlja o estetici. Na moru sa pravom hodate u kupaćem, ali nije uredu da fotografiju morate pokazati i drugima – smatra Novaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.