JET SET

Evo šta se dešavalo tokom jedne od najseksi scena u historiji filma

Glumica je izronila iz vode noseći bikini u kombinaciji s bijelim remenom

E. Š. /Avaz.ba

5.7.2019

U historiji filma i mode 5. juli upamćen je kao rođendan vrele scene Hali Beri (Halle Berry) i njenog bikinija koji je 2002. godine nosila u ostvarenju "Die Another Day".

Lijepu glumicu magazin "Esquare" proglasio je najljepšom ženom svijeta 2008. godine, a tome je  doprinijela uloga Bondove djevojke 2002., naročito scena kad Hali izranja iz mora i nestvarnim hodom ide ka obali.  

Hali je izronila iz vode noseći bikini u kombinaciji s bijelim remenom. 

Hali Beri je, nakon završetka snimanja, zadržala legendarni bikini. Društvene mreže

Ovaj kupaći kostim momentalno je ušao u legendu i danas se smatra jednim od najpamtljivijih bikinija u historiji filmske umjetnosti.

Pozitivne kritike i reakcije na scenu iznenadile su Hale Beri, koja je priznala da joj snimanje na španskoj obali nije ostalo u lijepom sjećanju.

Naime, reditelj filma Li Tamahori nije bio zadovoljan njenom glumom i izlaskom iz mora, te joj je stalno vikao da pokuša još jednom i bude seksepilnija.

- More je bilo ledeno. Morala sam ući u vodu i izaći iz vode mnogo puta te prošetati plažom na "određeni način". Cijela filmska ekipa čula je smjernice da budem seksepilnija. Ja sam vikala da je ovo što radim najseksepilnije što mogu. Rekla sam mu da ću morati ići na zamjenu kuka ako se budem seksepilnije kretala - rekla je glumica u kasnijim intervjuima.

Hale je, međutim, nakon završetka snimanja zadržala legendarni bikini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.