11. JULI

Jednom davno u jednoj dalekoj zemlji zamrznuo se jedan grad. A bilo je ljeto...

Onaj ko negira dokazani genocid, spreman je počiniti novi genocid, objavila je Kučuk-Sorguč

Piše: N.Aj.

11.7.2019

Objave na društvenim mrežama - Avaz
Objave na društvenim mrežama - Avaz
Objave na društvenim mrežama - Avaz
Objave na društvenim mrežama - Avaz
Objave na društvenim mrežama - Avaz
+10

Poznate ličnosti iz cijelog regiona danas su odale počast žrtvama srebreničkog genocida koji je počinjen 11. jula 1995. godine. Na društvenim mrežama oglasili su se mnogi muzičari, sportisti, umjetnici... 

Bračni par Džeko Amra i Edin uvijek su među najboljim ambasadorima BiH. I danas su podsjetili na stravična stradanja, ubijanja i mučenja u Srebrenici te 1995. godine. 

- Jednom davno, jako davno u jednoj dalekoj zemlji zamrznuo se jedan grad. A bilo je ljeto... - objavila je Amra na Instagram profilu, dok je njen suprug Edin podsjetio sve da se Srebrenica nikada ne smije zaboraviti.

Adnan Hamidović Frenkie objavio je fotografiju iscrtanog srebreničkog cvijeta, simbola ovog grada, na jednoj od sarajevskih zgrada.

- Ti nisi htjela da čuješ, gospođo Evropo, dok se vrisak čuo do neba - napisala je Hana Hadžiavdagić-Tabaković uz potresnu fotografiju tabuta.

Svijet na genocid u Srebrenici podsjetili su i Amel Tuka, Miralem Pjanić, Damir Džumhur, Haris Dubica, Indira Kučuk-Sorguč, Amra Halebić, Selma Bajrami, Neno Murić, Mirza Selimović, Tea Bošković, Emina Jahović...

- Onaj ko negira dokazani genocid, spreman je počiniti novi genocid - objavila je Kučuk-Sorguč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.