JET SET Pop diva u centru pažnje

Dobro je izdržala sve: Jelena Karleuša neće po dobrom pamtiti ovu godinu

Za srbijansku pjevačicu najteža je bila smrt majke

E. ŠALJA
17.07.2019 19:46

Jelena Karleuša u 2019. godini često je punila stupce regionalnih medija. Za srbijansku pjevačicu najteža je bila smrt majke. Osim toga, bila je u fokusu zbog afere s Ognjenom Vranješom, bivšim reprezentativcem BiH, koji je, između ostalog, i zbog toga isključen iz nacionalne nogometne selekcije. 

Krenimo redom... 

Drama Jelene Karleuše

Početkom januara odvijala se drama u braku Jelene Karleuše i Duška Tošića. Navodno, suprug je pjevačici oduzeo mobilni telefon i pronašao poruke koje joj je slao njegov kolega Ognjen Vranješ.  Prema pisanju srbijanskih medija, Jelena i Ognjen su više od godinu bili u vezi. Nakon toga su osvanule privatne poruke koje su razmjenjivali Vranješ i Karleuša. Nakon što se špekuliralo da im je brak upao krizu, srbijanski mediji su objavili potpuno gole fotografije koje je slala Vranješu. Pjevačica je demantirala sve, navodeći da je riječ o fotomontaži koju ''svako malo vještiji s kompjuterom može napraviti''. 

Mnogobrojne poznate ličnosti su joj uputile poruke podrške, a među njima se našao i srbijanski političar Čedomir Jovanović. Nakon toga, pjevačica je objavila fotografiju Ognjena na kojoj je nag, tvrdeći da ju je ona dobila od kolegice kojoj je fudbaler slao. Srbijanski mediji su nakon eksplicitnih fotografija objavili i snimak nage pjevačice. 

Porno-skandal je početkom februara završio na sudu.

Zbog jednomjesečnog linča JK je odlučila tužiti brojne srbijanske tabloide. Isto tako i Ognjen Vranješ je podnio krivične prijave portiv pjevačice zbog postojanja sumnje za ugrožavanje njegove sigurnosti, kako je naveo, zbog "prijetnji ubistvom".

Gubitak majke teško podnijela

Pop divu je 17. februara potresla vijest da je poginuo njen dugogodišnji prijatelj i kolega Šaban Šaulić u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, a nedugo nakon toga, 3. marta, izgubila je svoju majku Divnu Karleušu, koja je tri godine vodila bitku s karcinomom pluća. Pjevačicu je smrt majke veoma potresla te je navodno od tuge i skratila kosu. 

Višemjesečni medijski linč

Krajem marta Karleuša je skinula crninu i pojavila se na "Zvezdama Granda", a nekoliko dana nakon toga, početkom aprila, počelo je i suđenje s Vranješom. Na ročištima se pojavljivao fudbaler, ali Jelena nije nijednom. Posljednji put se na ročištu nisu pojavili ni Ognjen ni Jelena. Razlog njenog nepojavljivanja je zdravstvene prirode, budući da ima neki ginekološki problem.

Nakon višemjesečnog linča, JK je i dalje glavna tema medija u regionu. Posljednja vijest koju su mediji objavili o njoj jeste da je bačena bomba na njenu kuću, a što je JK oštro demantirala.

Komentari

NA VRH