SARAJEVO

Planule karte za koncert Goran Bregovića na Bijeloj tabiji

Rijetkost je da se mjesec unaprijed koncert rasproda

Piše: L. S. R.

22.7.2019

Bregović: Veliki interes za koncert "Tri pisma iz Sarajeva" na Bijeloj tabiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ulaznice za koncert "Tri pisma iz Sarajeva" Gorana Bregovića, koji je zakazan za 24. avgust na Bijeloj tabiji, planule su.

Rijetkost je da se mjesec unaprijed koncert rasproda, a Goran ne krije zadovoljstvo jer nosi posebnu emociju za nastup u rodnom gradu.  

Bregović je s koncertnim programom "Tri pisma iz Sarajeva" nastupao u prestižnim dvoranama širom svijeta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama. Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH.

- Znao sam, naravno, da će se jednog dana „Tri pisma“ vratiti kući. I raduje me da koncert izvodim sa Sarajevskom filharmonijom. Doći će moji solisti iz Tunisa, Tel Aviva i Beograda. I 24. avgusta smo na Bijeloj tabiji, nadam se da će vam se dopasti.  

Moglo je to biti jednostavnije, ali sam insistirao na Bijeloj tabiji, jer sam mislio možda da i neko veće dobro izađe iz tog koncerta. Ne samo koncert. A to je da možda Sarajevo dobije ljetnu pozornicu, koju nemamo. Možda je prilika da Bijela tabija postane to mjesto. Vidim da je raspoloženje da se to desi i gradonačelnika i svih koji odlučuju o takvim stvarima - rekao je Bregović nedavno u ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz".

- Bijela tabija će biti preuređena u amfiteatar, a radovi na uređenju prostora počinju 1. avgusta. Kontingent ulaznica koji odgovara planiranom kapacitetu su rasprodane, a do 5. avgusta će se znati postoji li mogućnost da se osiguraju dodatna mjesta na Bijeloj tabiji - poručili su organizatori.

Tri dana prije koncerta, 21. avgusta, na Sarajevo Film Festivalu bit će premijeno prikazan dokumentarni film o tome kako je nastao album "Tri psima iz Sarajeva", čiji je reditelj Bregović.

- To će se zvati „Mali dokumentarni film o Tri pisma iz Sarajeva“. Mislio sam da će, možda, nekoga interesirati kako nastaju takve stvari. „Tri pisma iz Sarajeva“ su pisana kao porudžbina i prvi put su izvedena u bazilici „Saint Denis“ u Parizu s francuskim nacionalnim simfonijskom orkestrom i sa solistima iz Izraela, Urugvaja i Istanbula. Istovremeno sam pisao pjesme za neke moje omiljene umjetnike Jevreje, muslimane i kršćane. I taj proces se prati, gdje su stvari nastajale u Tel Avivu, u mom kućnom studiju u Parizu, u mom kućnom studiju u Beogradu... I mislio sam da će nekog interesirati taj proces. Ja sam uvijek volio da vidim takve filmove - rekao je nedavno Bregović za "Avaz".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.