NEPOPRAVLJIVI ROMANTIK

Željko Samardžić: Još se nisam popeo na ovaj novi Stari most

U Mostaru sam uglavnom na proputovanju, obiđem grobove i idem dalje

Samardžić: Nekada sam prao Stari most. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

23.7.2019

quote
<p>Imat&nbsp;<span style="background-color: initial;">ćemo konferencije za medije i u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu. Trebamo i spot da uradimo uskoro.&nbsp;&nbsp;</span></p>

Željko Samardžić već decenijama je prepoznatljivo ime muzičke scene, kako u BiH tako i u drugim državama regiona. To je čovjek koji uvijek sa sobom donosi pozitivnu energiju, a njegove pjesme malo koga ostavljaju ravnodušnim. Već odavno je dobio epitet nepopravljivog romantika. 

Puniti baterije

Ovo ljeto iskoristio je da odmara, s povremenim nastupima. Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije s crnogorske obale, gdje najčešće provodi ljetne dane.

- Malo odmaram, malo radim. Punim baterije za nove radne pobjede. Prije nekoliko dana smo u beogradskom studiju bili Dražen Žerić Žera i ja, uradili smo jednu prelijepu pjesmu u kojoj se spominju i Sarajevo i Beograd. Mislim da će se dopasti publici – otkriva nam Samardžić.

Dodaje kako su Žera i on dobri prijatelji već dugo.

- Inače smo obojica Mostarci. Tu smo negdje i našli tu zajedničku žicu. Poštujemo se i volimo. Prilikom mojih prvih dolazaka u Zagreb, on me uvijek obilazio da me kao kolega ispoštuje, pozdravi se, popijemo piće. Još ne znam koji će naziv pjesme biti, ali je autor Geronimo – ističe Samardžić.

Samardžić: Često odmara na crnogorskoj obali. Instagram

Prije nekoliko dana grad na Neretvi obilježio je 15. godišnjicu obnove Starog mosta. Na naše pitanje kakve emocije u njemu izaziva to, s obzirom na to da je Mostarac, Samardžić odgovara:

- Neki moj Stari most je ostao u meni za sva vremena. To je onaj koji sam nekada i prao i bavio se time da bude čist posebno u sezoni. Ne samo ja. A da budem iskren, još se nikad nisam popeo na ovaj novi Stari most. Ne znam, kada bude prilike. Jer sam uglavnom u Mostaru na proputovanju. Obiđem malo grobove i idem dalje. A ako Bog da, uskoro ću.

Kad porastem

Nismo mogli, a da ga ne pitamo za novi trend koji je preko noći postao hit na društvenim mrežama, a to je aplikacija „Face App“, koja pruža mogućnost da svoju fotografiju postarite. Mnogi su pisali komentare poput „Kad porastem, bit ću Željko Samardžić“, jer su te slike neodoljivo podsjećale na pjevača.

- To je sada aktuelna tema s obzirom na to da je brada u modi. Ja sam nekako uletio igrom slučaja u te klišee i tu vrstu imidža i stajlinga. A najviše zahvaljujući mojim prijateljima – kaže Samardžić.

Internet je budućnost 

- Uglavnom, moja kćerka Minja objavljuje na društvenim mrežama, ali ja ih koristim. Čim se probudim, pogledam šta ima na Instagramu, preko njega komuniciram s prijateljima i kolegama. Nešto kasnije sam počeo da koristim to sve, ali imam skoro 40.000 pratilaca. Budućnost je u internetu, a svima nama koji se bavimo ovim poslom je od velike pomoći. Snimite pjesmu i u roku od nekoliko minuta čuje je 100.000 ljudi. To je veoma dobra stvar – iskren je Samardžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.