USPJEŠNI MLADI

Honorare od filma davao roditeljima da prežive: Danas Stanoje ima 21 godinu, a njegova priča tjera na suze

Predrag počinje da snima filmove i sa svega šest godina pojavljuje se u francuskom filmu "Largo Vinč"

Mali Stanoje u filmu Montevideo. Arhiv

Avaz.ba

22.7.2019

Film "Montevideo, Bog te video" prikazan je prvi put prije skoro 9 godina, a lik Stanoja kojeg tumači Predrag Vasić svima je ostao upečatljiv.

Krhki dječačić koji je za vrijeme snimanja filma osvojio srca publike mnoge je svojim monolozima dovodio do suza. Imao je tada svega jedanaest godina, a sada je završio srednju školu i nastavio da se bavi glumom. Međutim, pojedini detalji iz njegovog života su malo poznati, piše Kurir.

Njegova porodica je tokom devedesetih godina prošlog vijeka bila primorana da proda kuću u Gnjilanu i preseli se u Beograd. U to vrijeme, Predrag počinje da snima filmove i sa svega šest godina pojavljuje se u francuskom filmu "Largo Vinč" gdje je kadar dijelio sa Predragom Mikijem Manojlovićem i Rašom Bukvićem, a potom je nastavio da radi na još nekoliko domaćih ostvarenja. U to vreme pohađa školu glume, ali najveći slavu postiže u filmu "Montevideo".

Prije godinu dana Predrag je ispričao da je usljed teške porodične situacije honorare od filma davao porodici kako bi imali za život.

- Većinu tih para, pošto smo mi došli sa Kosova pa smo živjeli u jednoj dvosobnoj kućici sam dao mojima za renoviranje doma. Malo sam njima pomogao, a malo ostavio sebi za školovanje. Nisam se pretjerano bahanalisao jer nisam taj lik. I sjećam se da sam od tog honorara kupio bratu telefon - rekao je Vasić i dodao da nije vjerovao da će postati poznat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.