JET SET Kćerka Bernija Eklstona šokirala odlukom

Iznenada odustala od vjenčanja vrijednog 32 miliona maraka

Bogata nasljednica popustila upozorenjima članova svoje porodice

Avaz.ba
23.07.2019 10:31

Petra Eklston

Foto: Agencije

Petra Eklston (Ecclestone), kćerka šefa Formule 1 Bernija Eklstona (Bernie) i njegove bivše supruge, jedne od najbogatijih Hrvatica Slavice Radić, odgodila je udaju za bivšeg trgovca automobilima Sema Palmera (Sam). 

Tridesetogodišnja Petra zakupila je cijeli hotel "Four Seasons" na meksičkom poluotoku Baja Kalifornija, a proslava vjenčanja trebala je potrajati nekoliko dana s početkom 10. avgusta u Los Kabosu. 

Iako pravi razlog odgode vjenčanja nije poznat, bogata nasljednica navodno je popustila upozorenjima članova svoje porodice kako žuri s udajom za 33-godišnjeg Palmera, kojeg poznaje tek nešto više od godinu i po. 

Prema nekim procjenama, vjenčanje je Petru trebalo koštati čak 15 miliona funti (32,4 miliona KM), od čega je trećina namijenjena samo za muzičke zvijezde koje su trebale nastupiti.    

Inače, Petrino prvo vjenčanje koštalo je oko 12 miliona funti (26,3 miliona KM). Ona se 2011. godine udala u dvorcu Orsini-Odescalchi, nedaleko od Rima, za kontroverznog biznismena Džejmsa Stanta (James Stunt). 

Oko 350 gostiju tada su zabavljali "Black Eyed Peas", Ališa Kiz (Alicia Keys), i DJ David Guetta.  

Petra se od Stanta, s kojim ima troje djece, razvela 2017. godine, a nakon toga se iz Londona preselila u Los Anđeles, gdje je nekoliko godina prije za 67,5 miliona dolara (oko 117 miliona KM) kupila ogromnu kuću sa 123 prostorije. 

To zdanje nedavno je prodala za 95 miliona funti (oko 211,59 miliona KM), te se s Palmerom uselila u manju kuću s osam spavaćih soba, koju je za 18 miliona funti (oko 39,5 miliona KM) kupila u losanđelskoj četvrti Brentvud. 

Komentari

NA VRH