PREPUCAVANJA

Bukti na estradi: Rasta prvo prozvao Eminu Jahović, a onda se javio i portparol Jelene Karleuše

Karleuša i Jahović: Na udaru Rastinih kritika. YouTube, Printscreen

Avaz.ba

24.7.2019

Stefan Đurić Rasta uporedio je atmosferu svog koncerta u beogradskoj Areni 2018. godine te s nastupa Jelene Karleuše na festivalu ''Ulaz'' prije dvije sedmice, želeći da istakne da je ona kopirala efekte.

- Ja nekog iskopirao, ne bi se reklo! Donio sam pravac, donio sam fazon, donio sam inovacije u svakom smislu. Poklonite se i počnite da učite - napisao je Rasta.

Najbolji prijatelj i PR Jelene Karleuše odmah je reagirao, potencirajući Jelinin nastup 2015.

- Ne baš. Naš nastup 2015. godine, ali niti smo mi izmislili projektor niti ti. Bez loših vibracija, svako dobro - napisao je Jelenin saradnik Zoran Birtašević.

Reper nije ostao bez odgovora, u kojem je otkrio da je čitavu njegovu objavu zapravo inicirao napad fanova jer je prozvao Eminu Jahović. 

- Brooo, onda veži ove male fan grupice ili ih bar podučite nečemu, ja se obraćam novinarima koji spočitavaju moje pravo da Emini kritiziram neautentičnu pjesmu, jer sam i ja "kopirao nastup JK". Znači, složili su se da je kopija, ali i ja sam kopija. Upravo o tome pričam, ne može ovdje niko nikog da kopira, jer upravo nismo mi smislili projektor, al' složit ćemo se - JA SAM TVORAC NOVOG MUZIČKOG PRAVCA i naravno da imam kredibilitet da ponovim ono što kaže 70% komentara ispod te iste pjesme. Veliki ste vi da biste se primali! Poštovanje, brate, bez loših emocija - odgovorio mu je Rasta.

Podsjetimo, Rasta je nedavno kritizirao novu Emininu pjesmu.

- Nova pjesma Emine Jahović zvuči kao najjeftinija kopija Senidah, na sezonskom popustu! Made in China! Druga ruka - napisao je reper na svom Instagramu.

Faksimil prepiske. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.