FESTIVALI

Bosanski ćilim za jubilarni SFF stigao u Narodno pozorište Sarajevo

Elementi na njemu inspirisani su elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine

Na Instagramu SFF-a osvanula fotografija. Instagram

L.K.P.

27.7.2019

Brojne zvijezde iz svijeta filma na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF), 25. po redu, šetat će se novim crvenim tepihom koji je stigao u Narodno pozorište Sarajevo.

Na Instagramu SFF-a osvanule su fotografije novog tepiha uz opis: "Stigao je. Nadamo se da vam se sviđa naš novi tepih."

Brojni fanovi SFF-a pohvalili su novi tepih uz riječi kako jedva čekaju 16. august i svečano otvorenje festivala.

Novi crveni tepih koji je spoj tradicionalnog i savremenog nabavljen je pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake. Elementi na njemu inspirisani su elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine.

Novi bosanski ćilim za jubilarni SFF. Instagram

"Bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta pred milionskim auditorijem ideja je vrijedna divljenja. Ona je naša, kao što je i bosanski ćilim naš, i kao što je Sarajevo Film Festival naš, vrijedan ponosa i podrške", kazao je nedavno Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra također je izrazio veliku sreću što će jubilarni festival dočekati u novom izdanju, a naročito jer je novi tepih napravljen s poštovanjem i ljubavlju prema tradiciji.

Podsjećamo, 25. SFF održavat će se od 16. do 23. augusta 2019. pod pokroviteljstvom UNESCO-a i uz moto "Sarajevo mon amour".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.