FESTIVALI Na Instagramu osvanula fotografija

Bosanski ćilim za jubilarni SFF stigao u Narodno pozorište Sarajevo

Elementi na njemu inspirisani su elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine

L.K.P.
27.07.2019 18:51

Na Instagramu SFF-a osvanula fotografija

Foto: Instagram

Brojne zvijezde iz svijeta filma na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF), 25. po redu, šetat će se novim crvenim tepihom koji je stigao u Narodno pozorište Sarajevo.

Na Instagramu SFF-a osvanule su fotografije novog tepiha uz opis: "Stigao je. Nadamo se da vam se sviđa naš novi tepih."

Brojni fanovi SFF-a pohvalili su novi tepih uz riječi kako jedva čekaju 16. august i svečano otvorenje festivala.

Novi crveni tepih koji je spoj tradicionalnog i savremenog nabavljen je pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake. Elementi na njemu inspirisani su elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine.

  • Novi bosanski ćilim za jubilarni SFF
    Novi bosanski ćilim za jubilarni SFF Foto: Instagram

"Bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta pred milionskim auditorijem ideja je vrijedna divljenja. Ona je naša, kao što je i bosanski ćilim naš, i kao što je Sarajevo Film Festival naš, vrijedan ponosa i podrške", kazao je nedavno Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra također je izrazio veliku sreću što će jubilarni festival dočekati u novom izdanju, a naročito jer je novi tepih napravljen s poštovanjem i ljubavlju prema tradiciji.

Podsjećamo, 25. SFF održavat će se od 16. do 23. augusta 2019. pod pokroviteljstvom UNESCO-a i uz moto "Sarajevo mon amour".

Komentari

NA VRH