PLAVA KRV

Elizabetina pravila koja krši Megan Markl

Od početka veze holivudska glumica i Hari su već nekoliko puta prekršili protokol, ali princ je poznat po tome još prije veze sa slavnom Amerikankom

Kraljica Elizabeta i Megan markl: protokol je protokol. Agencije

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

29.7.2019

Kraljica Elizabeta (Elizabeth) svjesna je svih protokola i pravila koje krši njena snaha Megan Markl (Meghan Markle), a sa njom i njen unuk princ Hari (Harry), pa je odlučila da tome konačno stane na put. Počela je od zabrane držanja pasa u Bakingemskoj palači. Naime, kraljica je saznala da Megan i Hari planiraju da usvoje još jednog napuštenog psa, ovaj puta za svog sina Arčija (Archy), pa je britanska kraljica postavila i saopćila novo pravilo.

- Hari i Megan su počeli da rade u svojim kancelarijama u jednoj od kraljicinih kuća, a Elizabeta nipošto ne želi da psi tu ulaze i borave - rekao je izvor iz palače.

Drugačiji par

Saopćila je da Megan u svom domu u Frogmoru može da radi šta želi, ali da ne dolazi u obzir da išta od toga prenosi u palaču. Bivša glumica je očajna, jer je luda za životinjama i voli da ih usvaja - dodaje izvor. Ovo nije prvi put da je kraljica odlučila da ukroti Markl. Vojvotkinja je planirala da napiše memoare, ali Elizabeta je njenu ideju u startu sabotirala.

Iako se Megan na samom početku odrekla nekih stvari da bi mogla da postane dio britanske kraljevske porodice, ipak, ovaj par je mnogo drugačiji i netradicionalan, za razliku od ostalih kraljevskih parova. Od početka veze Megan i Hari su već nekoliko puta prekršili protokol, ali princ je poznat po tome još prije veze s američkom glumicom.

Ovo su još neka od pravila protokola koji su prekršili Markl i Dajanin mlađi sin.

1. Ona je o svojoj ljubavi sa Harijem pričala u velikom časopisu.

To nije dozvoljeno članovima kraljevske porodice. Megan se pojavila na naslovnoj strani časopisa „Vanity Fair“ i pričala o svojoj vezi sa Harijem, prije nego što su bili vjereni.

2. Megan i Hari ne prestaju da se drže za ruke.

Kao što je već poznato iz priče o princu Vilijamu (William) i Kejt (Kate), držanje za ruke i razmjenjivanje nježnosti u javnosti nešto je što se veoma rijetko dešava u kraljevskoj porodici, ali postoji razlog zašto za Megan i Harija ovo pravilo nije toliko strogo.

Obična žena

3. Ona je već bila udata.

Megan je već bila u braku i razvedena je od 2013. godine, a iako vjenčanje članova kraljevske porodice sa nekim ko je razveden nije tabu tema, ipak je neuobičajeno.

4. Ona ne pripada Anglikanskoj crkvi

Britanska kraljevska porodica je tolerantna prema svim religijama, ali je pravilo da pripadaju Anglikanskoj crkvi, i prema časopisu „People“, da bi se zadržao red za mjesto nasljednika prijestolja, oni ne smiju biti katolici. Međutim, pravilo je promijenjeno 2013. godine. On dozvoljava i onima koji su u redu za nasljedstvo trona da se vjenčaju sa bilo kim, bez obzira na religiju.

5. Ona je nosila potpuno dijamantni prsten

Iako dijamanti nisu nešto neuobičajeno kada je riječ o vjereničkom prstenu, članovi kraljevske porodice ipak više vole drago kamenje. Prsten princeze Dajane (Diana), koji sada pripada Kejt Midlton napravljen je od safira, isto kao i onaj koji je pripadao majci kraljice Elizabete i onaj koji je pripadao princezi Ani (Anne).

6. Ona je glumica i javna ličnost

Kao što je već svima poznato, ona je najpoznatija po svojoj ulozi u seriji „Suits“ i nije pripadnica britanske plemićke porodice, kao što je to Kejt Midlton. Ona je sasvim obična žena i samim tim krši kraljevska pravila.

Bliži se 38. rođendan

Megan Markl će 4. avgusta proslaviti 38. rođendan. To će biti drugi put da slavi kao Vojvotkinja od Saseksa. Premda bi mnogi očekivali da članovi britanske kraljevske porodice rođendane obilježavaju raskošnim i glamuroznim proslavama, jedno od pravila kojih se moraju pridržavati su dostojanstvene, intimne proslave u krugu porodice. Prošli rođendan provela je na vjenčanju najboljeg prijatelja svog supruga, princa Harija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.