JESI LI TI RADIO TRAKU

Coby za "Avaz": Još se privikavam na ovaj posao

Jedan od učesnika koncerta koji će biti održan 13. avgusta u dvorani „Mirza Delibašić“

Piše: N. AJNADŽIĆ

29.7.2019

Coby: Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa - Avaz
Coby: Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa - Avaz
Coby: Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa - Avaz
Coby: Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa - Avaz
Coby: Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa - Avaz
+1

- Sarajevo je u epicentru dešavanja, 13. avgusta bit će megakoncert „Born in Ghetto“. Buba Corelli i Jala Brat kao domaćini, naravno, a tu su još i Raf Camora, naš brat iz Austrije, ali je jako poznat u Evropi i svijetu, Senidah, Inas, Katarina Grujić, Goga Sekulić... To će da bude najveći koncert u posljednjih 15 godina – govori nam na početku intervjua Slobodan Veljković alias Coby.

Plejada hitmjekera

U jednom od mostarskih hotela gdje je Coby odsjeo krajem prošle sedmice uoči nastupa u gradu na Neretvi, ugostio je ekipu „Dnevnog avaza“. Vidno umoran od puta i koncerata, nabacio je osmijeh i kao pravi profesionalac razgovarao s potpisnikom ovih redova.

- Naravno da mi je drago zbog tog koncerta, to je plejada hitmejkera. Jedva čekam da Sarajevo obradujemo i opet vidim krcatu Skenderiju, kao što je bilo prošli put. Nadam se da će sada napraviti više mjesta – kaže ovaj producent, pjevač i reper. 

Za Sarajlije koji će tog 13. avgusta biti u ulozi domaćina, Jasmina Fazlića – Jalu Brata i Amara Hodžića - Bubu Corellija ima samo riječi hvale. Ističe da su oni nikad bolji, i kada jesu i kada nisu domaćini, te da su uvijek nasmijani i otvoreni za razne teme. A ne krije ni da veliki uspjeh na muzičkoj sceni u regionu uzima svoj danak.

- Privatni život ispašta. Nema se mnogo vremena, sad je fokus više na poslu. Otkako se ustane pa naredna 24 sata postoje samo nastupi, studio, muzika, kreativnost... Tako da, kako se kaže, samo da je zdravlja od Boga da izdržimo to sve – kazao nam je Coby.

quote
<p>Idemo&nbsp;<span style="background-color: initial;">u Sarajevo na ćevape, ne burek nego pitu, baklave, kadaife... Nemamo određena mjesta, već „freestyle“.&nbsp;</span></p>

Plakat koncerta "Born in Ghetto". Dnevni avaz

S obzirom na njegovu svestranost, na pitanje šta mu je draže, bez razmišljanja odgovara:

- Producentski posao. Prvo sam počeo time da se bavim, a još se privikavam na ovaj posao izvođača, jer s time dolazi i popularnost. A nisam želio da se bavim time nešto, ali brža lova. Svjestan sam popularnosti. Pa, tu smo gdje smo.

Unikatan potpis

Na loše se komentare, kaže, ne obazire.

- Prije svega sam producent i odrastao sam na repu. Kažu ljudi da je to rep, ali ja imam i pjevačke pjesme. Ne ograničavam se na to da me nešto vrijeđa. Ja sam artist i to tako gledam. Neko me okarakterizira kao pjevača, neko kao repera... Bitno je da je meni do jaja, što se kaže – kroz smijeh govori Coby.

Malo je onih koji ne znaju za njegov unikatni potpis koji se može čuti na početku hitova „Coby, jesi li ti radio traku“, a koji je osmislila njegova djevojka Jelena Nikolić.

- Razmišljao sam da promijenim potpis. To je toliko prepoznatljivo sada, ako se baš popnem ljudima na glavu, promijenit ću ga. Ustvari, neću ga promijeniti nego se neću godinu nigdje pojavljivati ako se to desi. Rodit će se novi fazon pa ćemo da idemo s tim. A Jelena će, naravno, biti sa mnom u Sarajevu – zaključuje Coby.

Mijenjanje klime 

- Biram s kim ću raditi, ne zato što ne želim, već zbog vremena. Sada imam stvari koje treba da ispoštujem i završim, a onda krećem u solo projekte. Radim drugi dio „Južnog vetra“. Trenutno smo u pregovorima možemo li raditi cijelu muziku za film. Ima i pjesma koja je najavna špica. To je balada koja podsjeća na osamdesete godine, nešto kao balkanska Vitni Hjuston (Whitney Houston). Radim i reklame za neke brendove, okrenuo sam se više tome nego ovom estradnom miljeu. Moram malo klimu da promijenim zato što mi opada kreativnost – govori nam Coby.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.