PORUKA IZ BEČA 

Raf Camora: Jala Brat, Buba Corelli, ja i ostali pravimo bombastičan šou u Sarajevu

Bit će to bombastičan šou

Piše: N. AJNADŽIĆ

30.7.2019

Počelo je odbrojavanje do 13. avgusta, za kada je najavljen spektakl „Born in Ghetto“ u sarajevskoj Skenderiji. Nastupit će neki od najpopularnijih pjevača i muzičara iz regiona, a u ulozi domaćina su Jasmin Fazlić, alijas Jala Brat, i Amar Hodžić, alijas Buba Corelli.

Bez oglašavanja 

No, veliku pažnju javnosti definitivno izaziva gostovanje Rafaela Ragučija (Raphael Ragucci), poznatijeg kao Raf Camora. S glavnim gradom BiH Raf ima zavidnu vezu te ga publika uvijek dočeka raširenih ruku.

Muzičar, reper, producent, sve je to on, pa ni ne čudi što nema mnogo slobodnog vremena, a u medijima skoro da se ne oglašava.

Ipak, uoči koncerta „Born in Ghetto“ Raf Camora je za „Dnevni avaz“ otkrio kakve emocije ima zbog dolaska u Sarajevo.

quote
<p>Raf Camora&nbsp;<span style="background-color: initial;">poznat je po tome što krije privatni život te da je malo šta o tome poznato. Ipak, sudeći prema društvenim mrežama, porodica mu je veoma bitna.&nbsp;</span></p>

Plakat koncerta "Born in Ghetto". Avaz

- Trenutno sam u Beču. Vidimo se 13. avgusta u Sarajevu na koncertu, svi ćemo biti tu, Jala Brat, Buba Corelli, Senidah i mnogi drugi. Vidimo se tada, nabavite karte. Radujem se dolasku u Sarajevo, susretu sa svim Bosancima i Hercegovcima i druženju s rajom. Radujem se koncertu “Born in Ghetto”. Bit će to bombastičan šou – kazao nam je Raf Camora.

Savršena djevojka

Njegove pjesme na YouTubeu imaju desetine miliona pregleda, a hit s Jalom i Bubom “Nema bolje” i danas važi za jedan od najboljih od ovog sarajevskog dvojca.

Fanovi su ostali šokirani viješću da Raguči planira završiti svoju karijeru naredne godine, nakon što objavi svoj posljednji album “Zenit”, koji smatra krunom. Ovo sve je ostalo na špekulacijama, jer Raf do sada nije potvrdio, ali ni negirao ove navode.

Jedna pjesma je poznata sa “Zenita”, a to je “Adriana”. Nagađa se da je reper u ovoj numeri opisao svoju savršenu djevojku, ali opet je nepoznato ostalo je li to samo plod njegove mašte ili Adriana postoji zaista.

Porijeklo muzičara 

Raf Camora rođen je u francuskom dijelu Švicarske, zbog čega je u njegovoj muzici prisutna i melodija tog dijela Evrope. Majka mu je Italijanka, a otac Austrijanac. U Beč se preselio sa 13 godina i od tada do danas izgradio zavidnu karijeru. Mediji su ga prozvali fenomenom evropske rep scene. 

Raf Camora: Druženje s rajom u Sarajevu - Avaz
Raf Camora: Druženje s rajom u Sarajevu - Avaz
Raf Camora: Druženje s rajom u Sarajevu - Avaz
Raf Camora: Druženje s rajom u Sarajevu - Avaz
Raf Camora: Druženje s rajom u Sarajevu - Avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.