JET SET

Funtinjora Funta Lunga i ostala prava imena zvijezda iz regiona

E. Š. / Avaz.ba

31.7.2019

Na početku karijere mnoge poznate zvijezde nadjenula su druga imena. Estrada je puna nadimaka koje su poznati dobili i dan danas su po njima prepoznatljivi. 









Ana Bekuta

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno Ana je objasnila da je nekadašnja Gordana-Nadežda promijenila ime zato što su u ta vremena na srbijanskoj estradi bile četiri Nade - Topčagić, Mamula, Knežević i Obrić.

Ana Bekuta. Arhiv

Dino Merlin

Dino Merlin se ustvari zove Edin Dervišhalidović. Pjevač je svoje umjetničko ime, tačnije prezime, prisvojio od benda s kojim je nastupao.

Dino Merlin. Arhiv

Izvorinka Milošević

Sigurno niste znali da je pravo ime pjevačice "Đerdana", Izvorinke Milošević, izuzetno neobično - Funtinjora Funta Lunga. 

Izvorinka Milošević. Printscreen

Žika Jakšić

Producenta "Granda" svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša. Nadimak je producent dobio u djetinstvu jer je bio veoma živčan.

Žika Jakšić. Arhiv

Jana Todorović

Pjevačica Jana se ustvari zove Dragana Todorović.

Lepa Lukić

Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike, Lepa Lukić, koja je umjetničko ime dobila skraćenjem pravog imena, a prezime pozajmila od jednog od svojih muževa.

Lepa Lukić. Arhiv

Mile Kitić

Pjevač je skratio svoje pravo ime. Na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić.

Lepa Brena

Dok je u školskom timu u Brčkom trenirala rukomet, trener je malu Fahretu Jahić prozvao Brena. Kasnije kada je počela pjevati, dopao joj se prijedlog Milovana Ilića Minimaksa da ne bude samo Brena, već i Lepa.

 

Lepa Brena. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.