VELIKA BRITANIJA

Maloljetna je dobila milione na lotu, napumpala grudi i bogato se udala, a danas...

Optuživali su je da je potrošila oko 535.000 KM

Maloljetna dobitnica. Društvene mreže

Avaz.ba

4.8.2019

Keli Rodžers (Callie Rogers) iz Vorkintona, najmlađa dobitnica lota u historiji Velike Britanije, koja je sa 16 godina dobila 1,8 miliona funti (oko 3,8 miliona KM) danas se aktivno bori za podizanje starosne granice u igrama na sreću na 18 godina. 

Ona se, pisali su tamošnji mediji, izgubila nakon što je osvojila novac. Kako prenosi "Daily mail" dobar dio novca potrošila je na luksuzne poklone za porodicu i prijatelje, ali i nove grudi. 

Tridesetdvogodišnja Rodžers, tvrdi kako je niz lažnih prijatelja iskoristilo, zahvaljujući tadašnjoj naivnosti. Tražili su od nje desetine hiljada funti, ali joj niko nikadA nije vratio ni peni.

Kada je dobila nagradu Rodžers je živjela sa roditeljima koji su je usvojili i zarađivala je oko 8 maraka po satu. Samo nekoliko sedmica nakon dobitka upoznala je oca svoje starije dvoje djece i preselila se u luksuznu kuću od 180.000 funti (oko 385.000 KM).

Pet godina kasnije njena veza se raspala, a ona je pokušala počiniti samoubistvo. 

Nakon što su joj djeca oduzeta Rodžers je potrošila oko 17.000 funti (oko 36.000 KM) za povećanje grudi kako bi, kako je kazala, poradila na svom samopouzdanju. 

Prethodno su je optuživali da je potrošila oko 250.000 funti (oko 535.000 KM) na kokain, ali je ona to negirala.




   

Callie Rogers. Društvene mreže

Rodžer sada živi s platom od oko 12.000 funti (oko 25.000 KM) godišnje i tvrdi kako se nikad bolje nije osjećala. Zalaže se za podizanje dobne granice za djecu koja smiju učestvovati u igrama na sreću jer se ona sama, kako kaže, nije znala nositi s milionskom nagradom.

- Preko noći sam od bezbrižnog djeteta postala odrasla osoba. I sve ove godine i dalje se to vuče za mnom. Čak i kad idem na razgovore za posao, razmišljam o tome. Patim od snažne tjeskobe kad moram upoznati nove ljude. To me potpuno obuzme - šta će roditelji novog partnera misliti o meni, ili novi prijatelji. Još uvijek me ponekad maltretiraju i zlostavljaju samo zbog toga ko sam - ispričala je Keli za "Mirror".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.