OD 16. DO 23. AVGUSTA

Igoru Skvarici povjerena uloga domaćina otvorenja 25. Sarajevo Film Festivala

Ostvario je i zapažene uloge na velikom platnu kako u dugometražnim, tako i u kratkim filmovima

Piše: N. Aj.

2.8.2019

Igor Skvarica. Promo

Svečano otvorenje 25. Sarajevo Film Festival (SFF) bit će 16. avgusta u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) te nizom događaja koji će prethoditi, a zatvara se 23. avgusta. Čast da vodi svečanost otvorenja jubilarnog izdanja SFF-a dodijeljena je bosanskohercegovačkom glumcu Igoru Skvarici

- Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina ceremonije svečanog otvorenja svake godine prepušta uspješnim bh. filmskim umjetnicima mlađe generacije, sa željom da otkriva, podržava i promovira regionalne mlade filmske snage - kazali su iz organizacije Festivala.

Igor Skvarica, rođen 1986. godine u Tuzli, glumac je mlađe generacije, koji gradi uspješnu pozorišnu, filmsku i televizijsku karijeru kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu upisao je u klasi Tatjane Šojić, a nastavio u klasi Ermina Brave i Džane Pinjo. Igrao je u brojnim predstavama različitih bh. teatara te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. 

Ostvario je zapažene uloge i na velikom platnu kako u dugometražnim, tako i u kratkim filmovima.

Široj publici predstavio se igrajući u američkoj TV seriji "Legends" (Fox/TNT), dok je u regionu prepoznatljiv po ulozi u bh. sitkomu "Konak kod Hilmije" (Fist/Nova S).

U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina ceremonije svečanog otvorenja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić te glumcima Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.