ZVIJEZDE

Otkriveno zbog čega je Dini Merlinu teško pala smrt Igora Bulata

Ovih dana u fokusu javnosti je odlazak urednika i novinara Radio-televizije Srbije (RTS) Igora Bulata

F. MUSTAFIĆ

4.8.2019

Dino Merlin na komemoraciji. Agencije

Ovih dana u fokusu javnosti je odlazak urednika i novinara Radio-televizije Srbije (RTS) Igora Bulata. Cijeli region pisao je o preranoj smrti ovog poznatog novinara, a veliku pažnju na komemoraciji i sahrani privuklo je prisustvo velike muzičke zvijezde Dine Merlina.

Liječenje u Istanbulu

On je iz Sarajeva došao sa svojim menadžerom Asimom Kraljićem. Prisustvovali su komemoraciji, a zatim i sahrani, na kojoj je Bulat ispraćen upravo Merlinovom pjesmom „Ptica bijela“. Potresna je i fotografija koja je obišla region, a na kojoj na Igorovoj sahrani Merlin plače.

Nakon toga, veliki broj srbijanskih medija pitao se šta povezuje porodicu Bulat s Dinom Merlinom.

Neki su pisali i da je Merlin, nakon što je Igor obolio od karcinoma jetre, tražio kako da mu pomogne. Naveli su i da je ovaj bh. pjevač finansirao dio njegovog liječenja u Istanbulu.

Inače, Dinu Merlina i porodicu Bulat, osim prijateljskih veza, povezuju i poslovne. Naime, Igorova supruga Dada, u momentu kada se o Merlinu i nije baš lijepo govorilo u Beogradu, organizirala je koncerte 2011. i 2015. u Beogradskoj areni. 

Prijatelji u nevolji

Kontaktirali smo jučer i menadžment Dine Merlina tražeći komentar o ovoj temi. No, nisu željeli ništa govoriti.

Inače, dobro je poznato da Merlin nesebično pomaže kako svojim prijateljima koji se nađu u nevolji, tako i nepoznatima kojima je pomoć potrebna.

Ranije je u više navrata naglašavao da o ovoj temi ne želi govoriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.