HOLIVUD

Majkl Daglas i Ketrin Zeta Džouns - ljubav u koju niko nije vjerovao

Uprkos razlici od 25 godina, holivudski par izgleda skladniji nego ikad

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

5.8.2019

Džouns i Daglas: Imaju dvoje djece - Avaz
Daglas i Džouns: Imaju dvoje djece - Avaz
Džouns i Daglas: Imaju dvoje djece - Avaz
Džouns i Daglas: Imaju dvoje djece - Avaz
Daglas i Džouns: Imaju dvoje djece - Avaz
+1

Legendarni američki glumac Majkl Daglas (Michael Douglas, 74) ljeto provodi sa suprugom Ketrin Zeta-Džouns (Catherine Zeta-Jones) u Sent Tropeu. Uprkos razlici od 25 godina, holivudski par izgleda skladniji nego ikad. Ove godine proslavit će 19. godišnjicu braka, a upoznali su se na večeri na Deauville Film Festivalu 1998. godine. 

Spojio ih je zajednički prijatelj Deni Devito (Danny, 74), a nije dugo trebalo da joj Majkl kaže da želi biti otac njene djece. Imaju kćerku Keris Zetu Daglas (Carys,16) i sina Dilana Majkla Daglasa (Dylan, 18).

Loša vijest

Iako niko nije vjerovao u njihovu ljubav, Ketrin i Majkl i nakon toliko godina zajedničkog života izgledaju zaljubljeno držeći se cijelo vrijeme za ruke.

Tokom posljednjih godina porodica Daglas prolazila je kroz razne porodične probleme. Prije devet godina Majklu je dijagnosticiran rak jezika. On je odmah rekao da su mu ljekari objasnili da je njegov tip karcinoma uzrokovan HPV-om, no glasnogovornik je kasnije to demantirao u namjeri da se ublaži težina vijesti. 

Nakon toga uslijedila je loša vijest za Ketrin, koja je završila na liječenju zbog bipolarnog poremećaja, koji karakterišu nagle promjene raspoloženja od duboke depresije do ekstremne euforije. 

Za nervni slom svoje supruge, glumac krivi njene velške korijene, zbog kojih joj je bilo lakše da utjehu traži u alkoholu, nego da se suoči sa svojim emocijama. Dok se on nosio sa problemima, Ketrin ih je uz pomoć pića gurala pod tepih. 

quote
<p>-Ja sam u jednoj od rijetkih poslovnih karijera u kojoj, kad ostarite, još postoji potreba za vama. Dobro sam odabrao - rekao je Majkl Daglas </p>

Stručna pomoć

Velška glumica je provela pet dana na psihijatrijskoj klinici zbog toga što je stres zbog Majklove bolesti kod nje pokrenuo bipolarni poremećaj.

- Kada imate rak, morate se uhvatiti u koštac sa bolešću. Kada vam narede sedam nedjelja hemoterapije i zračenja, nemate izbora nego da krenete sa tim. Ja sam jedan od onih koji vole da odboluju u miru, bez previše pažnje i zbrke - kazao je Daglas

Osim što se borio s rakom i njegov najstariji sin završio je u zatvoru, a bivša supruga ga je tužila. Rekao je da se Ketrin stojički nosila sa onim kroz šta je prolazila i da je ponosan što je nakon svega potražila stručnu pomoć. 

Bolest je promijenila Majklov pogled na život.

-Nakon svega mnogo sam prisniji sa članovima porodice i prijateljima, više cijenim ljude oko sebe. Zaista su me dirnuli podrškom koju su mi davali - priznao je Daglas. 

Velška glumica nedavno je na društvenim mrežama objavila jednu fotografiju snimljenu kada je upoznala čovjeka svog života i napisala mužu:

- Od 1998. do vječnosti. 

Vila na prodaju

Ovogodišnji odmor Majkl i Ketrin započeli su početkom jula u svojoj kući na španskoj Majorci. Vilu su nakon posljednjeg boravka u njoj dali na prodaju za vrtoglavih 32,7 miliona dolara.

View this post on Instagram

Summer lovin’😘photo by#davidgregorydmg

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.