PLAVA KRV

Novi život zgodnog princa u Kopenhagenu

Debitirao je kao maneken prošle godine na londonskoj sedmici mode, nova je akvizicija danske manekenske agencije „Scoop Models"

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

5.8.2019

Princ Nikolaj: Neobično lijep mladić u svijetu mode - Avaz
Princ Nikolaj: Neobično lijep mladić u svijetu mode - Avaz
Princ Nikolaj: Neobično lijep mladić u svijetu mode - Avaz
Princ Nikolaj: Neobično lijep mladić u svijetu mode - Avaz
Princ Nikolaj sa ocem i mačehom - Avaz

Devetnaestogodišnji danski princ Nikolaj (Nikolai, 19) inteligentan je i neobično lijep mladić, pa tako nije čudno da je javnost veoma zainteresovana za njega i da se prati svaki njegov korak. Prije nekoliko dana, sin princa Joahima (Joachim, 50) i grofice Aleksandre (Alexandra, 55) od Frederiksborga dao je intervju za ukrainsko izdanje magazina „Vogue" gdje je pričao o svom „normalnom" životu, koji će se ubrzo promijeniti.

Ove godine Nikolaj će započeti studije na renomiranom poslovnom fakultetu u Kopenahagenu

Zgodna plavuša

Dugo se nadao da će biti primljen na prestižno Ekonomsko sveučilište, a sada mu se taj san i ostvario. Od početka sljedećeg semestra studirat će poslovnu administraciju i upravljanje uslugama na DZS-u.

Studij je na engleskom jeziku i pruža široko znanje iz kulture, društva i trgovine, potrošnje, turizma, makroekonomije, logistike i organizacijske teorije. Sa visokom stručnom spremom trebao bi upravljati uslužnim tvrtkama u Danskoj ili inozemstvu. U budućnosti bi se princ Nikolaj mogao zaposliti na vodećem upravljačkom mjestu.

Ali, ne samo poslovno već i privatno kod unuka kraljice Margarete (Margrethe, 79) cvjetaju ruže. Atraktivni pripadnik plave krvi već neko je vrijeme u vezi sa Benedikt Tustrup (Thoustrup). Sada su opet zajedno jer se zgodna plavuša vratila u Dansku, nakon godine studija u Parizu na Sorboni. Opet mogu uživati zajedno u studentskom životu.  

quote
<p>Princ Nikolaj 18. rođendan proslavio je na porodičnoj kraljevskoj jahti Danebrog. Povijesni brod, kojeg kraljica i drugi kraljevski članovi koriste kao privatno prebivalište tokom putovanja u inozemstvo, dug je 257 stopa (78, 43 m) </p>

Poznato prezime

Smeđokosi princ debitirao je kao maneken prošle godine na londonskoj sedmici mode, nova je akvizicija danske manekenske agencije „Scoop Models". Svoj egzotičan izgled duguje majci grofici Aleksandri koja je rođena u Hong Kongu u porodici engleskog, kineskog i austrijsko-češkog podrijetla. Princ Nikolaj nosi titulu grofa od Monpezata, sedmi je u redu za dansku krunu.

S obzirom na njegov zanimljiv izgled i plavu krv ima hrpu angažmana, s tim da je dobro poznato koliko je u svijetu mode danas bitno i poznato prezime. Nikolaj se tako pridružio gomili manekena i manekenki, djece slavnih poput kćerke Sindi Kraford (Cindy Crawford) Kaje Gerber (Kaie), sestara Hadid, Gabriela sina Danijela Dej-Luisa (Daniel Day-Lewis), Sofije Riči (Richie), kćerke Lajonel Ričija (Lionel), te sinova Pirsa Brosnana (Pierce) Parisa i Dilana (Dylan).  

Razvedeni roditelji

Otac princa Nikolaja, princ Joahim bio je u braku s njegovom majkom Aleksandrom deset godina. Razveli su se 2005., a tri godine poslije on je oženio princezu Mari (Marie) s kojom ima dvoje djece princezu Atenu (Athena) i princa Henrika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.