JET SET

Sudbina holivudske glumice: Majka joj je ubila oca, do 11. nije imala zube zbog bolesti, a sada odgaja sina kao kćerku

Niko ne zna kako reagirati kada kažeš da ti je otac alkoholičar kojeg ti je ubila majka. Nisam željela da me vide kao žrtvu, rekla je Teron

Šarliz Teron: Odrastala uz nasilnog oca. Instagram

E. Š. / Avaz.ba

7.8.2019

Holivudska glumica Šarliz Teron (Charlize Theron) danas slavi 44. rođendan. Šarliz je odrastala uz nasilnog oca, koji je imao problema s alkoholom. Njena majka Gerda ubila ga je u samoodbrani.

– Tada sam se pravila da se to nije dogodilo, jer nisam željela govoriti o tome. Ljudima sam pričala da mi je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ko bi želio pričati takvu priču? Niko ne zna kako reagirati kada kažeš da ti je otac alkoholičar kojeg ti je ubila majka. Nisam željela da me vide kao žrtvu – rekla je Teron. 

Otac se jednom vratio kući pijan i počeo pucati po Šarlizinoj sobi. Njena majka Gerda, u strahu za svoj i kćerkin život, oduzela mu je pušku i ubila ga. Oslobođena je optužbi jer je utvrđeno da je riječ o samoodbrani. 

Šarliz je isto tako kao mala bolovala od žutice, a do 11. godine nije imala nijedan zub.

Za ulogu serijskog ubice Ejlin Vurnos (Aileen Wuornos) u filmu "Čudovište" udebljala se 13 kilograma. Nosila je i protezu, stanjili su joj kosu i prošarali kožu prvidnom tintom za tetoviranje kako bi izgledala kao da je oštećena vremenskim prilikama.

Otkrila je da svog sedmogodišnjeg posvojenog sina Džeksona (Jackson) odgaja kao djevojčicu. 

– Eto, i ja sam mislila da je dječak. Dok me nije pogledala s tri godine i rekla: ''Nisam dječak!'' – ispričala je glumica i dodala da se ne želi uplitati u život kćerki, jer ''pronalaze'' same sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.