FEMINIZAM

Emili Ratajkovski, jedna od najljepših žena svijeta, pokazala manu od koje će vam se stomak okrenuti

Emili Ratajkovski. Agencije

Avaz.ba / N. Aj.

8.8.2019

Manekenka Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) važi za jednu od najljepših žena svijeta. 

Svakodnevno oduševljava objavama na društvenim mrežama, često pokazujući savršeno tijelo. Međutim, posljednjom objavom je zgrozila pratioca.

Naime, lijepa Emili pisala je esej za poznati časopis "Harpers Bazaarus" o pravu žene na na izbor i za tu priliku se fotografirala dlakavih pazuha.

- Svjesna sam toga da je na moj dojam o tome što znači biti žena u mlađim danima ponajviše utjecala mizoginistička kultura. Dapače, sigurna sam da i dalje utječe na moje viđenje seksepila. No ne smeta mi jer je to nešto što sam sama odabrala. Zar to i nije bit feminizma - pravo na izbor?", napisala je između ostalog Emili u eseju u kojem se prisjetila svojeg prvog susreta s pojmom "feminizam" tokom studija na Univerzitetu UCLA. 

Manekenka i aktivistica za ženska prava u eseju je progovorila i o neugodnim iskustvima s kojima se susretala zbog svojeg izraženog seksepila.

- Žene su često posramljivane ako pokazuju i prihvaćaju svoju seksualnost. No ja se osjećam najmoćnije kada sam zadovoljna sa sobom, bilo da nosim minicu ili veliku mušku trenirku. To ne mora biti jednako za svaku ženu, ali dok god je to njihova vlastita odluka, ona je i prava - napisala je Emili i zaključila: "Pružite ženama priliku da budu što god žele i naučite prihvatiti razlike. Do vraga s predrasudama!"

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.