BORN IH GHETTO

Goga Sekulić: Povratak u velikom stilu

Muškarci mi uvijek daju komplimente, ali sada i žene sve češće to rade

Piše: N. AJNADŽIĆ

9.8.2019

Goga Sekulić - Avaz
Goga Sekulić - Avaz
Goga Sekulić - Avaz
Goga Sekulić - Avaz
Goga Sekulić - Avaz
+4

Gordana Goga Sekulić je jedna od gošći na koncertu „Born in Ghetto“ koji će biti održan 13. avgusta u sarajevskoj Skenderiji, kada će se okupiti trenutno najpopularniji muzičari u regionu. Domaćini su Jasmin Fazlić, alijas Jala Brat, i Amar Hodžić, alijas Buba Corelli, koji se smatraju začetnicima novog muzičkog trenda.

Zadržati identitet

Osim njih, nastupit će i Raf Camora, Cobi, Senidah, Katarina Grujić, Inas, Baka Prase...

Za Gogu Sekulić ovaj nastup, kako kaže, je poseban, jer je među prvima nakon što se porodila i rodila sina Vasilja Andreja. Dječak će uskoro napuniti osam mjeseci, a njegovo zahtijevanje pažnje s vremena na vrijeme prekidalo je naš telefonski razgovor s Gogom.

- Jedva čekam „Born in Ghetto“. Sarajevo obožavam. Inače, tetka mi je živjela u Sarajevu, a braća mi i danas žive tu, u centru. Imam, što se kaže, i familije, kao i nastupe tu. Prilikom putovanja obavezno svratim na Baščaršiju. A ovo što se dešava 13. avgusta mi je veliko zadovoljstvo i čast što ću se pojaviti kao gošća na koncertu – govori nam Sekulić, dodavši da koncert izaziva veliku pažnju.

O eventualnoj saradnji sa sarajevskim dvojcem Jalom Bratom i Bubom Corellijem nije željela mnogo govoriti, ali nam je otkrila da će biti iznenađenja.

- S obzirom na to da sam imala lijepu pauzu zbog trudnoće, na scenu se zvanično vraćam za nekoliko mjeseci. Pratila sam za to vrijeme šta se dešava, mnogo toga se i promijenilo. Vidim da dosta toga ni kolegama i ljudima iz ovog posla nije jasno kako i šta, ali je prosto tako. Uvijek je nešto novo. Moja sreća je što sam uvijek bila u svom fazonu, urbana pjevačica. Nije mi teško da se prešaltam na nešto još modernije, ali ipak mislim da ne treba ni mijenjati svoj identitet. Treba ga osvježiti, naravno, jer nova publika dolazi, ali ima i starih fanova. Mislim da će biti pun pogodak ovo što sada radim. Drago mi je što ću se pojaviti na koncertu s najpopularnijima – kaže Sekulić.

Ne krije da je život posvetila sinu. Kaže kako ne spada u grupu žena koje moraju sve raditi.

- Želim da provedem vrijeme s djetetom i non-stop sam s njim. Nastupala sam, ali nisam od onih koje moraju sve raditi. Odradila sam desetak nastupa nakon porođaja i nisam za varijantu da tu budu dadilje. Isključivo mi pomažu mama, tata, sestra i tetka, a naravno suprug Uroš i ja smo uvijek tu – kazala nam je Goga.

quote
<p>U ovom&nbsp;<span style="background-color: initial;">poslu treba voditi računa o sebi. Nedostaje mi vrijeme za treninge, probala sam, ali ne ide. Idem na neke tretmane. I da, sada izgledam lijepo, ali ću se potruditi da budem top.&nbsp;</span></p>

Plakat koncerta "Born in Ghetto". Avaz

Ispred vremena

Smatra da je u vrijeme kada je objavljivala numere kao što su „Gaćice“, „Seksi biznismen“, „Ljubavnica“, „Muška lutka“... bila ispred svog vremena.

- Neki kažu da ih mediji ne zanimaju jer imaju Instagram i YouTube, gdje ih ljudi prate. Portali su, prosto, uzeli maha. Malo sam zapostavila društvene mreže zbog djeteta, ali ću to nadoknaditi uskoro. Muškarci mi uvijek daju komplimente, ali sada i žene sve češće to rade. Pitaju me kako sam vratila liniju nakon poroda. A istina je da nisam toliko vodila računa, to je išlo spontano. Mislim da ovi što imaju po tri-četiri dadilje vjerovatno ne mogu da smršave. A majka koja je non-stop uz dijete nema vremena ni da jede – zaključuje pjevačica.

Muž insistira na treningu

- Muž mi je sportista i najveći kritičar. On insistira na ishrani, treningu... Zaista odlično izgleda, ne zato što mi je muž, već je stvarno tako. Što se njega tiče, moram da budem izvajana, ali prosto za sve treba vremena – otvoreno govori Sekulić.

View this post on Instagram

💙

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.