VELIKA BRITANIJA

Nezapamćeni skandal trese kraljevsku porodicu: Procurile prinčeve fotografije sa milijarderovom robinjom

Elizabet II sa sinom Endruom. Twitter

E. Šalja

11.8.2019

Britanska kraljica Elizabeta II (Elizabeth) sjedila je jutros u automobilu pored svog sina Endrua ( Andrew ), dan poslije samoubistva američkog milijardera pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein). 

Kraljevska porodica suočava se s nezapamćenim skandalom, pa je uz kraljicu i princa Endrua sjedila i njegova kćerka, princeza Beatris. Išli su u crkvu na službu.

Britanski mediji komentiraju da je ovo jasna poruka britanske kraljevske porodice dan poslije Epstajnovog samoubistva da će biti uz princa Endrua bez obzira na istinu koja već isplivava.

Od ranije se zna da su princ Endru i Epstajn decenijama bili drugari, kao i da je princ, također, pedofil. On je to demantirao, ali fotografije i ispovijesti koje objavljuju mediji govore suprotno. Naime, princ Endru je uslikan sa Epstajnovom bivšom seksualnom robinjom Virdžinijom Roberts (Virginia) u pozi koja uopće ne ostavlja nedoumice: djevojčurak u majici na bretele, golog pupka, uveliko odrasli princ Endru kraj nje, njegova ruka oko njenog golog struka.

Malo iza njih, sva nasmijana i ozarena, Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell), nasljednica tajkuna Roberta Maksvela (Maxwell) koji je u svoje doba držao pola engleskih medija, inače podvodačica djece i, kako pišu britanski mediji, jedna od najznačajnijih karika ovog stravičnog pedofilskog lanca.


- Gislejn je ključna figura sada kad Epstajn više ne može odgovarati pred zakonom. Žrtve zaslužuju odgovore, a ona je bila najbliža Epstajnu. Epstajnovo samoubistvo daleko od toga da je kraj problema princa Endrua, naprotiv, dovelo ga je u žižu javnosti zbog njegovog bliskog prijateljstva s Gislejn - kaže izvor iz pravosuđa za "Daily Mail".

Princ Endru vjerovatno je uvučen u skandal s Epstajnovim djevojčicama seksualnim robinjama mnogo dublje nego što se misli i da će istraga FBI, ako je neko ne zataška, to pokazati, prenosi "Daily Mail".


U sudskim papirima se navodi da je princ Endru koristio Virdžinijine "usluge", što je kraljevska porodica žustro demantirala u neuobičajenom saopćenju 2015. godine. Danas je portparol Bakingemske palate, upitan hoće li se princ Endru oglašavati o smrti svog drugara Epstajna, kazao da se slučaj milijardera pedofila "odnosi na istragu u SAD, a vojvoda od Jorka nije dio nje".

- Svaka suprotna tvrdnja je lažna i bez osnova - dodala je Bakingemska palata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.