SLAVNI

Šta jede Dženifer Aniston pa izgleda 20 godina mlađe

Glumica sa 50 godina izgleda kao da ima 30

L. S. R.

15.8.2019

Aniston: Sjajno izgleda - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dženifer Aniston (Jennifer) početkom 2019. napunila je 50 godina, a oni koji poznaju cifre u njenom rodnom listu ne bi joj dali više od 30. Slavna glumica naglašava da nikada nije legla pod hirurški nož te tvrdi da se tajna njene ljepote krije u načinu ishrane.

Ne dopuštam prehrambenim navikama da izmaknu kontroli. Moja opća filozofija je jesti zdravo. Prilično je jasno: jedite što više organskog voća i povrća, držite unos šećera na niskom nivou, pijte tone i tone vode i dobro se naspavajte - otkrila je Aniston za "Yahoo Food". 

Doručak 

Glumica započinje svoj dan superhranjivim, ali bogatim doručkom. Zvijezda je otkrila da ima tri najdraža obroka u prijepodnevnim satima.

Ponekad je to smoothie napravljen od banana, trešanja, bjelančevina u prahu, badema, kakaa u prahu, bademovog mlijeka i drugih dodataka s antioksidansima.  

Njen drugi izbor doručka su jaja i tost s avokadom.

 - Razbijem ih u zdjelu pa dodam još jedan ili dva dodatna bjelanca tako da dobijem više proteina. Jaja pojedem s tostom od avokada prelivenim maslinovim uljem, solju i paprom - ističe glumica.

Posljednja joj je opcija zobena kaša s bjelancetom umućenim u kašu pred sam kraj, za što objašnjava da joj, također, daje dodatnu dozu proteina. Uz sve to, često popije i jednu šalicu kave ili toplu vodu s limunom. 

Ručak

Za "Harper's Bazaar" je otkrila da joj se prosječni ručak sastoji ili od salate s bjelančevinama ili od pilećeg hamburgera sa salatom.

Da je glumica dosljedna svojoj prehrani, otkrila je i njezina prijateljica Kortni Koks (Courteney Cox), koja je rekla kako su njih dvije 10 godina jele istu "Dženifer salatu" koja se sastojala od avokada, celera, paradajza, vlasca, salate potočarke, tvrdo kuhanih jaja, piletine i graha.

Ovih je dana njena idealna salata malo drugačija. Prošle je godine tako otkrila svoju ''savršenu salatu'' koja se sastoji od bulgura, krastavaca, peršina, metvice, crvenog luka, graha, feta sira i pistacija. 

Večera 

Iako je Aniston rekla za "Elle" da su joj večere većinom iste kao i ručak, s vremena na vrijeme ubaci i neku promjenu. 

- Na tjesteninu stavljam jaja, sir, pureću slaninu i malo umaka s crvenim lukom i češnjakom. Jednostavno je - bez vrhnja, bez maslaca, bez ulja, bez ičega. Ponekad dodam malo vode od tjestenine ako je potrebno - izjavila je glumica. 

Ponekad napravi i vegetarijanske lazanje s tikvicama i patlidžanima umjesto tjestenine te u sredini doda nekoliko slojeva sira po želji. 

Grickalice 

Jedan od njenih najdražih zalogaja je smrznuto grožđe, a najdraži međuobroci su joj jabuke s maslacem od badema.   

 

Hidratacija

Glumica pije puno vode. Također konzumira mnogo voća i povrća, izbjegava prženu hranu, kao i sokove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.