SARAJEVO

Damir Šagolj i Danis Tanović: Kad se drugari slože, sve se može

Bez sumnje jedna od glavnih tema sigurno je bila i sutrašnje otvorenje 25. Sarajevo Film Festivala, koji će obojica na svoj način ispratiti.

Šagolj i Tanović. J. Alibegović

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

15.8.2019

Oskarovac Danis Tanović i svjetski fotograf i dobitnik Pulicerove nagrade Damir Šagolj dugogodišnji su prijatelji. U posljednje vrijeme, ako nisu negdje u bijelom svijetu, već u Sarajevu, svakodnevno se druže.

Naš fotoreporter ulovio ih je u kadar danas na ulicama Sarajeva dok su ispijali kafu. A Tanović je u Sarajevo došao iz Južne Koreje gdje je boravio neko vrijeme.

Kako je Tanović svojevremeno i kazao za "Avaz", Damir je dio njegovog svijeta u Sarajevu, onog pozitivnog. Zasigurno da im ne nedostaje tema za razgovor, ali bez sumnje jedna od glavnih sigurno je bila i sutrašnje otvorenje 25. Sarajevo Film Festivala, koji će obojica na svoj način ispratiti.

Osim njihovih privatnih odnosa, njih dvojica sve češće sarađuju i poslovno, pa je tako Damir radio s Danisom na njegovom novom filmu - trileru "The Postcard Killings". Mnogi komentiraju da kada se njih dvojica slože oko nekog projekta, to mora biti vrhunske kvalitete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.