PRIPREME ZA SPEKTAKL

U punom jeku pripreme za koncert Gorana Bregovića „Tri pisma iz Sarajeva“, vanredan prijevoz na Bijelu tabiju

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji će biti održani po pitanju reguliranja saobraćaja na dan održavanja koncerta

Piše: L. K. P.

16.8.2019

Organizatori i predstavnici policije i policije i ostalih sigurnosnih struktura - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Ususret velikom koncertu Gorana BregovićaTri pisma iz Sarajeva“, koji će biti održan naredne subote, 24. avgusta, na Bijeloj tabijiorganizatori vrše posljednje pripreme. 

Tako su danas na lokalitetu Bijele tabije s organizatorima bili predstavnici policije i ostalih sigurnosnih struktura. Radi se sve na tome da koncert protekne u najboljem redu i po najvišim svjetskim standardima.

Sastanku su prisustvovali načelnik Policijske uprave Stari Grad koji je nadležan za to područje, predstavnici MUP-a KS Jedinice za saobraćaj, predstavnik Jedinice za podršku KS, zaštitarska agencija Gama AA koja vodi računa o sigurnosti posjetilaca i kvalitetnom smještaju.

U okviru organizacionih priprema danas se razgovaralo o segmentu sigurnosti.

- Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji će biti održani po pitanju reguliranja saobraćaja na dan održavanja koncerta. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je rješenje o posebnom smjeru saobraćaja na komunikaciji prema Bijeloj tabiji. Polazna stanica na Bembaši će biti vidljivo istaknuta i saobraćaj će se odvijati u jednom smjeru preko ulica Nevjestina i Vratnik mejdan do Višegradske kapije. U periodu od 17 do 24 sata na ovoj relaciji saobraćaj će biti jednosmjeran – saopćili su organizatori. 

Također se skreće pažnja mještanima iz tog dijela grada, gdje je inače zabranjeno parkiranje, da će policija Stari Grad poduzeti još oštrije mjere da do takvih parkiranja ne bi došlo, da ne bi bilo zakrčenja saobraćaja.

- ''Centrotrans'' će vršiti vanredan prijevoz svih putnika koji posjeduju kartu za koncert, s polazišta Bembaša kod Vijećnice do Višegradske kapije. Taj će se prijevoz vršiti do 21 sat, a povratak je od 23 sata do 1 sat u jutarnjim satima, kada će se vršiti prijevoz putnika nazad na stajalište Bembaša. ''Centrotrans'' je uveo 40 kombibus vozila za taj vanredni prijevoz, a cijena prijevoza je 5 km u oba pravca. Karta se može naći u pretprodaji u svim poslovnicama ''Centrotransa'' i ''Centroturista'', kao i na biletarnicama BKC-a i biletarnici na platou Skenderija – dodali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.