FESTIVAL Drugi dan

Projekcije filmova 25. Sarajevo Film Festivala na dvije lokacije

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo i novootvorenom objektu "Dječija kuća"

Fena
17.08.2019 08:09

Projekcije od 17. do 22. avgusta

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Projekcije filmova 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) bit će održane od 17. do 22. avgusta na dvije lokacije u općini Novo Sarajevo - Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i u novootvorenom objektu Dječija kuća.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Kemala Kapetanovića 17) bit će projekcije Dječijeg programa SFF-a u 18 sati, a u Dječijoj kući Novo Sarajevo (Grbavička bb) projekcije će počinjati u 21 sat.

Program 25. SFF-a u Novom Sarajevu počinje u subotu (17. avgust) u 18 sati dječijim filmom "Dobra igra: Početak" reditelja Umuta Arala, a u 21 sat bit će prikazan "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović.

U nedjelju, 18. avgusta, u 18 sati bit će prikazan norveški dječiji film "Goveđe brdo", dok će gledaoci u 21 sat moći uživati u filmu "Nebeska tema - Priča o Vladi Divljanu".

Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala bit će nastavljene i u ponedjeljak (19. avgust). Tako će u 18 sati biti prikazan švedski dječiji film "Sune protiv Sunea", a u 21 sat film o svjetski poznatom fudbaleru "Diego Maradona" reditelja Asifa Kapadia.

- Općina Novo Sarajevo osigurala je određeni broj besplatnih ulaznica za Dječiji program, koji se prikazuje u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Zainteresirani građani rezervacije za taj program mogu izvršiti (na broj telefona 033 641 895) u terminu od 8 do 14 sati, svakog dana tokom Festivala, a ulaznice za željenu projekciju se rezerviraju dan prije projekcije - navode iz Općine Novo Sarajevo.

Tagovi

SFF Sarajevo

Komentari

NA VRH