SFF

Ekipa "Senke nad Balkanom" oduševila na bosanskom ćilimu

Piše: I. Š. /L. K

19.8.2019

Četvrta noć SFF- a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+27

Četvrta večer 25. Sarajevo Film Festivala se nastavlja, a večeras će u Narodnom pozorištu biti upriličena svjetska premijera filma "Otvorena vrata", inače prvijenac mladog albanskog reditelja Florenca Papasa. 

Prije ekipe ovog albanskog filma bosanskim ćilimom prošetala je ekipa popularne serije "Senke nad Balkanom". 

Glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrdić prisjetio se kako je prije dvije godine predstavio svoju prvu sezonu na SFF- u, a večeras je predstavlja drugu sezonu svoje serije. 

Ekipa serije izazvala je veliko oduševljenje na crvenom tepihu, a posebno Bjelogrlić.  

-Sarajevo Film Festival je ozbiljan festival. Odmah su prepoznali po ugledu na velike festivale našu seriju. SFF je bio veoma taličan za Senke nad Balkanom - rekao je Dragan Bjelogrlić glumac, producent i reditelj Senke nad Balkanom. 

Nakon Bjelogrlića stigao je reditelj Florenc Papas sa ekipom svog filma.  

-  Ideju za film sam dobio prije 5 godina, ovo što se dešava ovdje je izvanredno. Oduševljen sam. Nadam se da će film biti dobro primljen. Premijera je u septembru u Albaniji. Glumci filma su veoma poznati tamo - rekao je Florens Papas. 

Film govori o Rudini i njenoj neudatoj, trudnoj sestri Elmi koje kreću na dugo putovanje u rodno selo u Albaniji, u posjetu svom strogom i konzervativnom ocu. Dok se autom probijaju planinskim putevima, Elma smišlja plan kako da bivšeg školskog druga nagovori da se pretvara da joj je suprug. 

Crvenim bosanskim ćilimom su prodefilirale mnoge poznate ličnosti među kojima su Hanka Paldum, Nataša Ninković, Leona Paraminski, Goran Bogdan, Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom, Ejub Ganić sa suprugom kao i mnogi drugi... 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.