KULTNO OSTVARENJE

Snima se četvrti ''Matrix'': Jedan od scenarista i Aleksandar Hemon

Ove godine je obilježena 20. godišnjica prvog izdanja

L. K. P. / Avaz.ba

21.8.2019

Matrix. Agencije

Četvrti nastavak kultnog naučnofantastičnog filma „Matrix“ počinje se uskoro snimati. Ovu trilogiju su kreirale sestre Lana i Lili Vačauski (Lilly Wachowski), a prvi film je premijeru doživio 1999. godine.

Osim Lane, scenarij za film pišu naš slavni književnik Aleksandar Hemon, koji ovih dana boravi na Sarajevo Film Festivalu, te Dejvid Mičel (David Mitchell), dok se kao producent pojavljuje Grent Hil (Grant Hill). Lili Vačauski izgleda da neće raditi na filmu. Ekipi filma se pridružuje i konceptualni dizajner Džof Darov (Geof Darrow), koji je radio i na prvim ''Matrix'' filmovima.

Glavne uloge Nea i Triniti (Trinity) ponovo će reprizirati Kijanu Rivs (Keanu Reeves) i Keri-En Mos (Carrie-Anne Moss), dok se za produkciju, koja počinje sljedeće godine, brinu ''Warner Bros'', ''Pictures'' i ''Village Roadshow Pictures''.

Tobi Emerih (Toby Emmerich) iz ''Warner Brosa'' je povodom toga izjavio:

- Uzbuđeni smo što možemo vratiti ''Matrix'' s Lanom. Ona je istinski vizionar, originalni kreativac i presretni smo što će ona pisati, režirati i producirati novo poglavlje ''Matrix univerzuma''.

Ove godine je obilježena i 20. godišnjica prvog ''Matrixa''.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.