SARAJEVO

Originalan kao i uvijek: Brega priredio mangupsku promociju koncerta

"Tri pisma iz Sarajeva" 24. avgusta na Bijeloj tabiji

Piše: N. Ajnadžić

22.8.2019

Povodom održavanja koncerta "Tri pisma iz Sarajeva" 24. avgusta na Bijeloj tabiji u Sarajevu, Goran Bregović danas je održao svečanu promociju u hotelu "Saraj".

Na ovoj promociji, unikatnog naziva "Druženje sa sedmom silom", Brega je napravio i ugodno muzičko iznenađenje. Izveo je pravi mini koncert koji je oduševio prisutne, a svirali su i Sifet i Mehmed iz Živinica, za koje Brega kaže da su mu možda omiljeni gosti.

- Ovo neće biti jedan od stotinu koncerata koje ću svirati. Ovo ne može ni biti tako. Ovdje sam išao u jaslice, obdanište, školu, fakultet... Ovdje sam stekao prijatelje. "Tri pisma iz Sarajeva" ne bave se Sarajevom kao gradom, već kao metaforom. Ono što smo vidjeli u Sarajevu 1992. vidimo u čitavom svijetu. A to je da možeš biti dobar komšija, a već sutra pucati. "Tri pisma iz Sarajeva" imaju za ambiciju da utječu na to. Nisam naivan da mislim da će to promijeniti svijet, ali je doprinos tome da naučimo da živimo zajedno bez obzira koliko smo različiti. "Tri pisma" su mala poruka u boci i nadam se da će je neko naći - kazao je Bregović, između ostalog.

Promocija koncerta "Tri pisma iz Sarajeva" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

O mjestu održavanja koncerta Bijeloj tabiji kaže da kao Sarajlija zna da je to najljepše mjesto s kojeg se vidi grad.

- To je "Das ist Walter" mjesto - dodaje Brega.

Producent koncerta Faruk Drina istakao je da su se plašili zbog vremenskih prilika na dan koncerta.

- Alternativna je bila dvorana "Mirza Delibašić". Ipak, za svaki slučaj, predvidjeli smo tehničke detalje u slučaju kraćih vremenskih nepogoda. To neće spriječiti da se desi ovo što dugo najavljujemo i očekujemo. To je Bijela tabija u novom ruhu - istakao je Drina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.