FESTIVAL

"Srce Sarajeva" za film "Odvedi me na neko lijepo mjesto" Ene Sendijarević

Nagrade dodjeljene u kategorijama za dugometražni, dokumentarni, kratkometražni i studentski film te za najboljeg glumca, glumicu i reditelja

Piše: L. S. R./ Avaz.ba

22.8.2019

Svečana ceremonija dodjele nagrada - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Svečana ceremonija dodjele nagrada jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) održana je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo, čime je zvanično okončano ovo izdanje Festivala.

Nagrade "Srce Sarajeva" dodijeljene su u kategorijama za dugometražni, dokumentarni, kratkometražni i studentski film te za najboljeg glumca, glumicu i reditelja. Također, su dodijeljene i CineLink nagrade.

"Srce Sarajeva" u kategoriji za studentski film dobio je film "Šerbet" Nikole Stojanovića, dok je za nagradu za kratki film dobio Stefan Đorđević za ostvarenje "Posljednja slika o ocu".

U konkurenciji za najbolji dokumentarni film bilo je 16 ostvarenja, a "Srce Sarajeva" pripalo je filmu Hilala Bajdarova (Baydorov) "Kad su rasle japanske jabuke".

Najboljim glumcem proglašen je Levan Gelbakijani (Gelbakhiani) za ulogu u filmu "A onda smo plesali" reditelja Levana Akina, dok je "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu osvojila Irini Jambonas za rolu u "Ukrug" reditelja Stefan Komandareva (Stephan).

Najboljim rediteljem proglašen je Emin Alper za film "Priča o tri sestre".

Naposlijetku, "Srce Sarajeva" za najbolji igrani film dobilo je ostvarenje "Odvedi me negdje gdje je lijepo" Ene Sendijarević.









Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.