SARAJEVO Najbolje izdanje SFF-a

Purivatra: Zadovoljni Festivalom, već počinjemo rad na narednom

Nastavio da se širi i bio je veći nego ikad

Fena
23.08.2019 08:34

Mirsad Purivatra

Foto: Fena

Uradili smo sve što smo planirali i, ako bismo sve sabrali, imali smo i najbolje izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF) prema broju filmova, gostiju, interesu publike. Imali smo i lijepo vrijeme i atmosferu u gradu, ocijenio je za direktor SFF-a Mirsad Purivatra rezimirajući ovogodišnje 25. festivalsko izdanje.

Purivatra je, također, naglasio da je ove godine Festival nastavio da se širi, bio je veći nego ikad, a također je "išao" u više općina.

- To nas raduje, mislim da smo uradili puno na toj kulturi odlaska u kino. Uživanju u tom jedinstvenom događaju da zajedno s drugim ljudima gledate film - istaknuo je Purivatra, dodavši da u ime čitave ekipe Festivala može reći da su zadovoljni urađenim.

Govoreći o tome šta bi izdvojio iz ovogodišnjeg izdanja, direktor SFF-a najznačajnijom smatra inicijativu koja je pokrenuta prema različitim nivoima vlasti i uz pomoć koje bi bh. filmska industrija uz odgovarajuće kriterije i dodatna finansiranja mogla da se stabilizira.

- To bi značilo da bismo u narednih tri do pet godina mogli imati stabilnu proizvodnju od tri do pet filmova i pet TV serija godišnje - ocijenio je Purivatra, naglasivši da je Kanton Sarajevo već odobrio poticaje.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra podvlači da već počinje rad na narednom festivalskom izdanju za koji će se truditi da bude još bolji.

Komentari

NA VRH