POP DIVA Iznenadila javnost

Jelena Karleuša podijelila fotografiju pa poručila: Vrijeme je da mislimo na našu djecu

Skrenula pažnju na važnost prašume

E. Š.
23.08.2019 16:50

Jelena Karleuša upozorila na važnost šume

Foto: Instagram

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša poznata po objavljivanju provokativnih fotografija na društvenim mrežama, ovog puta je iznenadila javnost.

Naime, prašuma Amazon, "pluća svijeta" gore u plamenu. Prošle sedmice NASA je objavila satelitske snimke na kojima su prikazani koji su dijelovi Brazila, Paragvaja i Bolivije pogođenih požarima i dimom.

Prema podacima koje je objavio Nacionalni institut za svemirska istraživanja (INPE) početkom ove sedmice, šumski požari u Brazilu porasli su za više od 80 posto ove godine.

INPE je od četvrtka objavio da su satelitske snimke uočile 9507 novih šumskih požara u Brazilu, uglavnom u slivu Amazonije, domu najveće tropske šume na svijetu koja se smatra ključnom za suzbijanje klimatskih promjena.  

Pop diva, iako ovih dana odmara u Opatiji, skrenula je pažnju na važnost prašume.

- Šume Amazona su pluća već napaćene planete i u plamenu su već sedmicama. Amazonska šuma, koja proizvodi 20 posto kisika za planetu, gori u plamenu već sedmicama, a da svjetski mediji o tome ne izvještavaju. Ova "pluća naše planete" gore u požaru izazvanim od strane ljudi. Vrijeme je da mislimo na našu djecu i njihovu budućnost - kazala je pop diva. 

Komentari

NA VRH