ESTRADA

Hrvatska pjevačica boluje od multiple skleroze: Usred crnog fokusirajte se na lampice života

Objavila fotografiju na Instagram profilu uz poruku

Nika Antolos, bivša članica grupe "Feminnem". Arhiv

E. Š.

26.8.2019

Nika Antolos (30), bivša članica grupe "Feminnem", boluje od multiple skleroze, bolesti kojoj još uvijek nema lijeka.

Mlada hrvatska pjevačica objavila je fotografiju na Instagram profilu uz veoma bitnu poruku. Kroz poruku podsjeća ljude šta je bitno, a šta je manje bitno.

- Htjela sam se pohvaliti jučer kako sam dobila 3 kilograma,  kako se osjećam odlično, (ako na mali tren ignoriramo blentave aritmije i vrtoglavice) super sam. Sve je drugo šećer. Kako imam predivne prijatelje @loncaric_ana i @jeronims koji su me preksinoć u 3 ujutro bez pogovora, na hitnu htjeli baciti jer sam zakurila 39,4 (poslije priče o Sijeni (Sienni) u medijima.). 

Htjela sam vam reći da se usred crnog fokusirate na lampice života. Na one momente i ljude što svemu daju smisao. Na Istinu, ne ono što većina tupo šumi.. Na ono što jest. Jer jedino radost, istinu i ljubav ponesemo poslije trajanja..Sve drugo gravitacija drži.. Razmišljala sam ozbiljno s Siom otići negdje van HR živjeti.. 

Negdje gdje neću komšije pozdravljati dok zaviruju u kante s lampicama i štapovima. Negdje gdje je sramota krasti.. Negdje gdje vrh države služi narodu, ne obrnuto.. 

A onda sam se omudrila.  Pa zašto da odem kad to mogu napraviti ovdje?! Jer mogu. Jer možeš. Jer možemo. Itekako možemo.Samo me gledaj malu i upornu kako vičem sto ne valja u ime promjena.. 

Pa kome pravo,  kome krivo. Ja ionako samo prave ljude grlim - napisala je u opisu fotografije Nika Antolos.

View this post on Instagram

Htjela sam se pohvaliti jučer kako sam dobila 3 kile, kako se osjećam odlično, (ako na mali tren ignoriramo blentave aritmije i vrtoglavice) super sam!🙂 Sve je drugo šećer! 🙂 Kako imam predivne prijatelje @loncaric_ana i @jeronims koji su me preksinoć u 3 ujutro bez pogovora, na hitnu hjeli baciti jer sam zakurila 39,4 (poslije price o Sienni u medijima..). Htjela sam vam reci da se usred crnog fokusirate na lampice života. Na one momente i ljude što svemu daju smisao. Na Istinu, ne ono što većina tupo šumi.. Na ono sto jest. Jer jedino radost, istinu i ljubav ponesemo poslije trajanja.. Sve drugo gravitacija drži.. Razmišljala sam ozbiljno s Siom otići negdje van HR živjeti.. Negdje gdje neću susjede pozdravljati dok zaviruju u kante s lampicama i štapovima.. Negdje gdje je sramota krasti.. Negdje gdje vrh države sluzi narodu, ne obrnuto.. A onda sam se omudrila. Pa zašto da odem kad to mogu napraviti ovdje?! Jer mogu. Jer možeš. Jer možemo. Itekako možemo.. Samo me gledaj malu i upornu kako vičem sto ne valja u ime promjena.. Pa kome pravo, kome krivo. Ja ionako samo prave ljude grlim..🙂♥️ ________________________________________________________ #poetry #poem #citat #croatia #writing #writer #ljubav #balkancitati #nikaantolosruban #bosnaihercegovina #srbija #slovenia #pisci #quote #quotes #quotesoftheday #sayings #hrvatska #makedonya #zagreb #rijeka

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀•𝐍𝐢𝐤𝐚 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐥𝐨𝐬• (@____nika_antolos____) on

Niki Antolos brojni pratioci poslali su poruke podrške. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.