JET SET

Pjevačica tuži Sašu Popovića: Tvrdi da ju je zabranio u svim medijima i ucjenjivao vlasnike klubova

Uspostavio je kontakt s njom

Saša Popović. Arhiv

I. Š. / Avaz.ba

30.8.2019

Pjevačica Elma Sinanović podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora "Granda" Saše Popovića za krađu i krivično djelo utaje poreza u njenom slučaju, prenosi Srpski telegraf. 

- Saša je pozvan prije mjesec po osnovu moje tužbe i prijave koju sam podnijela protiv njega za utaju poreza i krađu! On je prvo 2000. godine trebalo da mi da novac od albuma "Ruka pravde" na ruke, kako stoji u ugovoru, ali taj novac nikada nisam dobila. Nakon toga me zabranio u svim medijima. To mu nije bilo dovoljno, već je i moje nastupe zabranjivao ili je klasičnom ucjenom vlasnika diskoteka meni otkazivao nastupe. To se dešavalo na taj način što on pozove vlasnika i kaže, ako bude Elma pjevala, nemaš nikoga od pjevača iz "Granda", i tako je držao monopol na tom tržištu - počinje priču Elma i objašnjava da je i poslije toga uspio uspostaviti kontakt s njom.

Saša Popović. Arhiv

Kako i sama priznaje, bila je naivna, pa je 2010. godine Popović navodno uspio da je ponovo prevari. Tada je potpisala ugovor da pristaje ustupiti vlasnička prava pjesme "Tango", koju bi isključivo i samo ona izvela. Međutim, iako je Elma već snimila pjesmu, Popović ju je dao drugoj pjevačici. 


Elma Sinanović. PrintScreen

Kako kaže, krajem 2010. godine ju je pozvao s namjerom da Elma napravi povratak na scenu. Tada je snimila pjesmu koju je Saša kasnije navodno dao drugoj pjevačici. Tada je riješila da ga krivično goni.  

- Popović je pozvan na saslušanje i krenuo je proces. Saša će završiti tamo gdje mu je i mjesto, iza rešetaka - završava priču Sinanović. 

Elma Sinanović se nakon posljednje svađe s Sašom Popovićem obratila za pomoć suvlasnici "Granda" Lepoj Breni. 


Lepa Brena. Arhiv

- Moj suprug i ja smo pozvali Brenu da joj objasnimo o čemu se radi. Ona nam je tom prilikom rekla da nema nikakve veze s tim i da se ona Saši ne miješa u posao jer je on jedini odgovoran kao direktor. Uglavnom, odbila je da nam pomogne - tvrdi Elma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.