JET SET Luksuz o kome svi maštaju

Zavirite u unutrašnjost jahte Sandre Meljničenko

3.747 kvadrata, 54 člana posade, dugačka kao fudbalski teren

Al. H. /Avaz.ba
31.08.2019 12:34

Jahta

Foto: Print Screen

Jahta ruskog milijardera Adreja Meljničenka koju je nazvao "A", po svojoj voljenoj supruzi Sandri, bivšoj "Modelsici" i manekenki, jedna je od najvrednijih u svijetu. 

Procjenjuje se da vrijedi 300 miliona dolara, a duga je 118 metara, što je, radi približnije procjene, dužina jednog fudbalskog terena. Jahta ima 3.747 kvadratnih metara, a stalna posada broji oko 54 osobe. 

 • Sandra na jahti
  Sandra na jahti Foto: (Print Screen )

Ona je za jedan modni magazin pokazala kako izgleda unutrašnjost njene jahte, a ono što se može primijetiti jeste da odiše glamurom i da je svaka stvar poprilično skupocjena. 

 • Jahta
  Jahta Foto: (Print screen)

Svjetlucavi momenti, mnogo svijetlih boja, ali i namještaja koji spada u red antikviteta, samo su neki od detalja koji se mogu primijetiti u unutrašnjem dijelu jahte. 

Držači u kupatilu i drugim prostorijama su od plemenitih metala. Zidovi većine soba su prekriveni ogledalima i životinjskom kožom, a u gostinskoj sobi je sav namještaj u bijeloj boji, izrađen od morske raže. 

 • Jahta
  Jahta Foto: (Print Screen)

Ima čak tri bazena, od kojih je jedan masažni, s dvije stolice. Dno bazena je dijelom od stakla, a ispod bazena je diskoteka.

 • Bazen
  Bazen Foto: (Print Screen)

Na pramcu jahte nalazi se i pista za helikopter. Jedini tradicionalni detalj koji je Stark zadržao na jahti jeste kormilo, koje je od drveta.

 • Jahta
  Jahta Foto: (Print Screen)

Komentari

NA VRH