KAKO ULAŽU NOVAC

Na šta djeca milionera troše bogatstvo: Tifani Tramp, Dženifer Gejts, Iv Džobs, Dejvid Elison...

Neki izaberu pravi put te taj novac ulažu u obrazovanje i nadogradnju sebe kao ličnosti, dok drugi ipak biraju partijanje i razbacivanje

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

2.9.2019

Djeca bogataša su na neki način sretna što imaju novac roditelja koji, većina njih, može trošiti kako želi. Neki izaberu pravi put te taj novac ulažu u obrazovanje i nadogradnju sebe kao ličnosti, dok drugi ipak biraju partijanje i razbacivanje. 

Dženifer Gejts (Jennifer Gates), kćerka Bila Gejtsa (Bill), i Iv Džobs (Eve Jobs), kćerka Stiva Džobsa (Steve), pripadaju onima koji svoje bogatstvo troše za kvalitetno školovanje i obrazovanje. Obje studiraju na Stanfordu, a u slobodno vrijeme takmiče se u jahanju.

Holi Brenson (Holly Branson), kćerka Ričarda Brensona (Richard), novac voli trošiti na razne avanture, a ne na materijalne predmete.

Oni koji ipak više vole luksuz su sigurno i Tifani Tramp (Tiffany Trump) i Aleksa Del (Alexa Dell). Novac najčešće troše na skupocjenu odjeću i egzotična putovanja.

View this post on Instagram

@racetoerasems 💜

A post shared by Alexa Dell (@alexakdell) on

View this post on Instagram

Don’t take me sailing. I’m not helpful 🍷

A post shared by Alexa Dell (@alexakdell) on

Dejvid Elison (David Ellison), sin biznismena Lerija ELisona (Larry), uživa u snoubordanju i sličnim adrenalinskim sportovima.

View this post on Instagram

Favorite new water sport! @liftfoils in #laketahoe

A post shared by David Ellison (@davidellisonskydance) on

Na spisku su i kćerka Majkla Džordana (Michael Jordan), Džezmin (Jasmine), zatim Hamdan bin Mohamed el-Maktoum (Mohammed), poznatiji kao Fazza, sin šeika Mohameda bin Rašida el-Maktouma (Mohammed bin Rashid) te Piter (Peter) i Heri Brent (Harry Brant), sinovi milijardera Pitera Brenta Sr...

View this post on Instagram

📍Ⓗⓞⓝⓖ Ⓚⓞⓝⓖ

A post shared by Jasmine M. Jordan (@mickijae) on

View this post on Instagram

Deep blue sea 🌊 #Diving #Underwaterworld

A post shared by Fazza (@faz3) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.