FREE STYLE

Djota za "Avaz": Biti jutjuber nije samo glupiranje pred kamerama

Boravio u bh. prijestonici i posjetio „Avaz Twist Tower“

Piše: N. Ajnadžić

5.9.2019

Kada kažete ime Nikola Milošević, malo ko će prepoznati o kome se radi. Ali, ako kažete Djota, skoro svi će znati ko je to, posebno mlađe generacije. Ovaj 25-godišnjak je jutjuber, a na YouTube kanalu „Djotafreestyle“ ima skoro 880 hiljada pretplatnika, dok na Instagramu ta cifra prelazi 490.000. 

Djota sa prijateljem i snimateljem Nikolom Novakovićem - Avaz
Milošević: Na YouTube kanalu ima skoro 880.000 pretplatnika - Avaz
Milošević: Na YouTube kanalu ima skoro 880.000 pretplatnika - Avaz
Milošević: Na YouTube kanalu ima skoro 880.000 pretplatnika - Avaz
Milošević: Na YouTube kanalu ima skoro 880.000 pretplatnika - Avaz
+1

Zdrava priča

Jučer i prekjučer boravio je u Sarajevu te je posjetio „Avaz Twist Tower“, gdje smo i razgovarali s njim, a on nam je objasnio šta je to jutjuber.

- U Sarajevu sam četvrti put. Ali nikad se nisam zadržavao duže od jednog dana. Nadam se da ću jednom moći da dođem da budem duže. Da malo vidim Sarajeva, jer ne mogu mnogo toga vidjeti za jedan dan. Malo je teže objasniti onima koji se ne razumiju kakvo je to zanimanje jutjuber. Stariji misle da smo mi malo udareni u glavu i da lupamo gluposti. Ali, ako sam uspio da objasnim svojoj majci šta je, moći ću i drugima. To je postao moj posao. Ranije smo snimali iz hobija, jer to volimo – govori nam Milošević.

Ranije je radio „freestyle“ fudbal, odnosno trikove s loptom.

- Bio sam jedan od boljih u Evropi u tome. Onda sam počeo s tutorijalima kako da drugi nauče te trikove. Poslije smo došli do velikih brojki, sada imamo više od 870.000 pratilaca. Sada je to posao, a i non-stop sam na putu. Imam dosta obaveza, što nisam očekivao kada sam krenuo s YouTubeom – kaže Djota.

Iskreno govori da čini sve da bude najpopularniji u tome što radi.

- A i da ne budem, meni je ovako super. Drago mi je što imam utjecaja na mlađu populaciju, gledam na to da to bude zdravija priča, da nema ni psovki, da bude malo više sporta umiješano, što je rjeđa stvar danas. Svi mi imamo uzore kada smo mlađi. Meni je to bio Ronaldinjo (Ronaldinho) i on je jedan od razloga zašto sam počeo raditi trikove s loptom. Bilo mi je čudno kada sam shvatio da sam sada ja uzor nekome. Ali je i to dobro, jer ovo što radim je zdrava priča – rekao je Milošević.

quote
<p>Nisam&nbsp;<span style="background-color: initial;">se napio vode sa Baščaršije, ali se vraćam stalno.&nbsp;</span></p> <p><br></p>

Ispoštovati svakoga

Prepoznavanje na ulici mu ne smeta te kaže kako je svugdje u regionu to isto.

- Kada smo u Sarajevu sjeli da jedemo ćevape, odmah su mi prilazili i željeli da se slikaju. Možda je u Srbiji izraženije, ali vidim i da se i ovdje okreću za mnom. Ovo sam želio i sad ne mogu da kažem da neću to više. Naravno, uživam u tome. Opet, na meni je to koliko želim da budem prisutan u javnosti. Ne mogu da izlazim svaki dan i budem u gužvi. To sam ranije, prije YouTubea, radio, i to mi je prijalo. Ali sada bude mnogo ljudi, posebno na mjestima na kojima znaju da ću biti. I to mi manje prija. Svi hoće da se fotografiraju ili traže autogram. Trudim se da ispoštujem svakoga i desi se da ostanem po četiri ili pet sati s njima – objašnjava nam jutjuber.

Ipak, neminovno je i da privatni život ispašta.

- Nije to sve kako ljudi misle, da je to samo glupiranje pred kamerama. Naprimjer, sada sedmicu nisam bio kod kuće nikako. Čak sam dva dana spojio da oka nisam sklopio. A sve zbog posla – zaključuje Djota.

Djevojka velika podrška

- Tu je moja djevojka Marija Ignjatović da mi da podršku i stvarno mi je drago što razumije cijelu priču. Čak želi da nauči da montira klipove kako bi mi olakšala sve i kako bismo provodili više vremena zajedno. Nije lako biti u njenoj poziciji jer treba da se i ona nosi s ovom popularnošću, da shvati da moram imati komunikaciju s drugim ljudima i drugim djevojkama. Neke bi bile ljubomorne, ali ona je super – kaže Djota. 


View this post on Instagram

kapetan bele ladje 👨🏻‍✈️

A post shared by Nikola Milošević (@djotafreestyle) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.