LJEPOTICE

Platila za festival 40.000 KM pa se skinula usred pustinje

Manekenka pokrila samo ''škakljive'' dijelove tijela

Piše: Al. H. / Avaz.ba

4.9.2019

Festival - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Posjetioce festivala ''Burning Man'', koji mnogi nazivaju najluđim na svijetu, nisu zaustavile ni više temperature nego inače. 

Svake godine u Nevadi, tačnije u pustinji Black Rock, bude festival od posljednje nedjelje u avgustu do prvog ponedjeljka u septembru. Ove godine trajao je od 25. avgusta do 3. septembra, a svjetlost dana ugledao je 1986. u San Francisku. 

Manekenka u pustinji. Instagram

Na festivalu je već postala tradicija paljenje drvene konstrukcije, ali i dolazak u sve neobičnijim autfitima. Sudionici mogu izraziti svoju kreativnost kroz modne kombinacije, a jedno od glavnih načela festivala je povezanost zajednice. 

Manekenka u pustinji. Instagram

Cijena festivala nije fiksna, ali sve na festivalu skupo se plaća. Magazin ''Money'' izračunao je da je minimalno 4.000 KM potrebno da biste došli na festival. Za deset dana to bi onda iznosilo oko 40.000 KM. 

Ove godine na festivalu ''Burning Man'' bila je i manekenka Demi Rous (Rose), koja je karijeru započela kao model za donji veš. Na sebe je obukla zlatnu kreaciju koja je pokrila jedino ''škakljive'' dijelove tijela. 

Demi Rous. Instagram

''Amazonov'' osnivač Džef Bezos (Jeff), Googleov osnivač Lari Pejdž (Larry Page), prvi čovjek Facebooka Mark Zakerberg (Zuckerberg) i mnogi drugi proteklih godina su bili na festivalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.