PREMIJERE

Maca: Samo mi je ljubavni život sjajan, ostalo je strašna borba

Potpisao sam ugovor sa „Zadrugom“

Maca: Pionor sam u svemu. Arhiva

Piše: Nerma AJNADŽIĆ

15.9.2019

Sarajevska premijera predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ Dragana Marinkovića Macebit će upriličena 24. oktobra u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u 20 sati i ulaznice su već u prodaji.




Drugi tabor

Ovo je ujedno i peta autorska predstava popularnog glumca i komičara.

- Bila je nedavno pretpremijera za medije u Beogradu. A imat ću i premijeru u Zagrebu u „Ludoj kući“... Krenulo je, predstava je ugledala svjetlo dana. Na pretpremijeri sam izveo 70 posto teksta, bacio ga, kako se kaže, samo da vidim kako radi, kako raja diše i kako vaše kolege to gledaju – govori nam raspoloženi Marinković.

Sam naziv predstave odaje da se radi o vječitim pitanjima o odnosu muškarca i žene.

- I meni je život onakav kakva mi je žena, i meni i, u principu, svima. I obrnuto, da se ne lažemo. Samo što sam još ja demode, volim žene, pa nisam pravio ono „kakav ti je muž, takav ti je život“. To ću čim pređem u drugi tabor. Za sada sam još sa ženama – kroz smijeh nam kaže Maca.



Može, a ne mora

Dodaje da je njegov život što se tiče ljubavi sjajan.

- Sve ostalo je borba strašna. U principu, treba biti zadovoljan, moliti se Bogu za zdravlje, a sve ostalo može biti, a i ne mora – smatra Marinković.

Maca je dio i treće sezone rijalitija „Zadruga“ Pink televizije, ali kao dio voditeljske ekipe, ne kao takmičar. 

- Potpisao sam ugovor sa „Zadrugom“, malo se tamo igram. Unutra ne bih ušao. Prošlo je deset godina otkako sam bio u „Farmi“ i dosta je, nije više ni to taj princip, ideja, ni ljudi. Ne bih ja to više, pređeno gradivo i ne bih se više bavio time. Ja sam u svemu pionir, Titov pionir, pa rijaliti pionir, pa sad evo... A nikad nisam baš prvi bio – zaključuje Maca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.