LJEPOTICE

Ovo je naš izbor: Pogledajte najljepše bh. manekenke

U BiH manekenstvo je posao samo za one najuspješnije

Džejla, Dalila, Amra. Arhiv

Piše: Al. H. / Avaz.ba

19.9.2019

Manekenke su oduvijek nosile sa sobom dozu intrige i predrasuda drugih ljudi. Manekenstvo u Bosni i Hercegovini je posao samo za one najuspješnije kakve su i ove dame, za ostale je samo hobi. One koje se više potrude i dobiju priliku otići u inostranstvo su prave sretnice. Predrasude i stereotipi o manekenkama su oduvijek postojali, a ove dame su ih sve porušile. Svaka od njih je uspjela da izbalansira privatni i poslovni život, karakterno se izgradi, obrazuje i budu najuspješnije u svom poslu. U nastavku teksta vam donosimo najljepše bosanskohercegovačke manekenke. 

Amra Džeko

Amra Džeko. Instagram

Amra Džeko rođena je prvog oktobra 1984. godine u Sarajevu. Ona je najuspješniji bosanskohercegovački model i manekenka. Glumila je u nekoliko američkih filmova i serija. Svoju manekensku karijeru počela je vrlo rano, a sa 16 godina pobijedila je na izboru Metropolitan Top Model 2000 i osvojila nagradu medija na međunarodnom natjecanju u Kini. Glumila je u spotu Harija Varešanovića za pjesmu sreća. Kaže da su reklame najbolji posao kada je dobit u pitanju. U jednom intervjuu je izjavila da nije nikad bolje i više radila nego u Los Angelesu jer je najbolje odgovarala tamošnjem tržištu. Dovoljno je bilo da odradi snimanje jedne reklame i godinu dana nije morala razmišljati o računima.

Podsjetimo da je ova manekenka majka troje djece i supruga najuspješnijeg bh. sportiste Edina Džeke. 

Dalila Tufo Konjhodžić

Dalila Tufo Konjhodžić. Instagram

Dalila Tufo Konjhodžić rođena je 13. Jula 1996. godine u Sarajevu. Ova lijepa Sarajka svoju karijeru započela je jako mlada. Za svojih 23. godine postigla je veliki uspjeh kako u Bosni i Hercegovini tako i u inozemstvu. Glumila je je u spotu Mirze Selimovića za pjesmu "Nemam kome",a  radila je mnoge kampanje za bh. brendove. Njen manekenski put išao je iz Sarajeva, preko Istanbula, Dubaija, Milana, Pariza i doveo je opet u Sarajevo gdje trenutno i živi. Zasigurno je da je ovo još jedan dragulj koji Bosna i Hercegovina posjeduje.  

Džejla Glavović

Džejla Glavović. Instagram

Džejla Glavović je rođena prvog jula 1984. godine u Sarajevu. Sa 14. godina počela je svoju karijeru, a već 2002. godine pobijedila je na izboru „Miss Earth“ na Filipinima i tako svojoj domovini donijela jedinu internacionalnu krunu sa ovog izbora. Džejla je svoju karijeru izgradila radeći svuda po svijetu, a najviše u Italiji. 2012. godine otvorila je svoju školu manekenstva i agenciju gdje je svojim polaznicima prenijela sve ono što je ona naučila za sve te godina. Džejla je majka,supruga a čak je i željela da ostavri politički angažman kako bi pomogla mladima.


Nataša Derikonja

Nataša Drekonja. Instagram

Nataša Derikonja je Semberka koju je svoju karijeru počela jako mlada i osvojila mnoga takmičenja u BiH. Ova prelijepa Banjalučanka svoju karijeru počela je sada da gradi u Istanbulu. Glumila je u spotu za pjesmu "Sad bi htjela" FM JAM trojka, Frenkie, Kontra i Indiga. Sigurno da je Bosna i  Hercegovina ponosna na ovu ljepoticu.  

Aida Jahić

Aida Jahić. Instagram

Aida Jahić je bosanskohercegovačka manekenka koja je prepoznatljiva u svijetu. Ova prelijepa Sarajka svoju karijeru je započela u Milanu gdje je radila mnoge revije. Aida je radila za velike brendove kako u Bosni Hercegovini tako i u cijelom svijetu. Zasigurno da je ovo jedna od najuspješnijih i najljepših manekenki u BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.