OTVORENO

Hanka Paldum: U Zagrebu me vole, u Sarajevu nema ozbiljnih ponuda

Koncert je zakazan za 14. oktobar, a naša pjevačica najavljuje vrhunski spektakl

U Zagreb me stalno zovu. Arhiv

Piše: F. Mustafić / Avaz.ba

21.9.2019

Kraljica sevdaha Hanka Paldum velikim koncertom u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ obilježit će 45 godina muzičke karijere. Koncert je zakazan za 14. oktobar, a naša pjevačica najavljuje vrhunski spektakl.

Odmor s porodicom

Pripreme za obilježavanje ovog značajnog jubileja već uveliko traju, a prije prvih proba Hanka je odlučila  nekoliko dana u miru provesti s porodicom u Njemačkoj.

Ipak, javila nam se i u razgovoru za „Avaz“ objasnila zbog čega je odlučila da sa zagrebačkom publikom obilježi 45 godina karijere, a ne sa sarajevskom.

- Navršava se 45 godina otkako sam uplovila u estradne vode. Nije bilo namjenski da ovaj jubilej obilježim upravo u Zagrebu. Mislim da se sve lijepo poklopilo, jer me hrvatska publika posebno voli i poštuje. Cijene moj rad pa sam  i zbog toga odlučila da to bude upravo tamo. U „Lisinskom“ se osjećam kao u svojoj kući – kazala nam je Paldum.

Ističe i da se sarajevska publika zaželjela njenih hitova, međutim, još nisu zakazani nikakvi veći nastupi.

- Kad neko ozbiljno organizira koncert, naravno da ću pristati. Međutim, to trenutno nije slučaj. Bože zdravlja, treba i to vidjeti – iskrena je bila Hanka.


Zli komentari

Naglašava da zlim komentarima zbog čega „Lisinski“, a ne Zetra ili Skenderija, nema mjesta.

- Koncert u Zagrabu poklanjam publici koja me voli. To je moj vid ljubavi koju im dajem. To radim u svim mjestima gdje me ljudi vole. Oni vole sevdah i stalno me zovu. Dugo sam na estradi da bih nešto namjenski radila. Radim ono što smatram da treba, onako kako mi publika kaže – kazala je.

Na proljeće američka turneja

Iako je planirala da će nakon koncerta u Zagrebu sa svojim muzičarima spakovati kofere i krenuti na veliku turneju po Americi i Kanadi, to se neće desiti.

- Zbog velikih obaveza pomjeramo je  za proljeće – dodala je Hanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.