NAŠ IZBOR

Glas u prvom planu: Ovo je deset najboljih vokala Balkana

Današnja muzika sve više se svodi na izgled

Zdravko,Marija,Šaban. Avaz

Piše: Al. H. / Avaz.ba

21.9.2019

Svjedoci smo da se današnja muzika sve više svodi na izgled, dok se manje značaja pridaje vokalnim mogućnostima interpretatora. Nekada se pjevač postajo mnogo teže nego danas, i samim tim njihov put je bio i zdraviji i kvalitetniji. U nastavku teksta donosimo vam pet najboljih vokala sa estradne balkanske scene.

Haris Džinović

Marija Šerifović

Marija Šerifović. Avaz

Marija Šerifović je srbijanska pjevačica rođena 14. novembra 1984. godine. Ova pjevačica je pobjednica Evrovizije i jedan od najboljih vokala Balkana. Marija je svoj prvi album izdala 2003. godine i od tada niže samo uspjehe.


Zdravko Čolić

Zdravko Čolić. Avaz

Zdravko Čolić je bosanskohercegovački pjevač koji je rođen 30. maja 1951. godine. Karijeru je započeo 1974. godine i prvi put se pojavio na nekom festivalu. Ovaj pjevač je najveća balkanska zvijezda koja imama izuzetne vokalne mogućnosti. 


Nina Badrić

Nina Badrić. Avaz

Nina Badrić je hrvatska pjevačica koja je rođena 4. jula 1972. godine. Prvu nagradu osvojila je na Dobri 1994. godine. Ninu kako njene kolege tako i publika smatra vrhunskim vokalom na ovim prostorima.

Željko Joksimović

Željko Joksimović. Avaz

Željko Joksimović je srbijanski pop pjevač koji rođen 20. aprila 1972. godine. O njegovoj muzikalosti kolege imaju samo riječi hvale. Iako ima perfektne vokalne sposobnosti Željko svira i nekoliko elemenata koji upotpunjavaju njegovu muzičku karijeru. 

Šaban Šaulić

Šaban Šaulić. Avaz

Šaban Šaulić je folk pjevač koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći početkom ove godine. Ovog pjevača mnogi su nazivali kraljem narodne muzike. O njegovim vokalnim mogućnostima čulo širom svijeta, a zasigurno da će njegov glas pamtiti mnoge generacije.

Halid Bešlić

Halid Bešlić. Avaz

Halid Bešlić je bosanskohercegovački pjevač koji je jako rano počeo svoju karijeru. Iza njega je mnogo hitova i koncerata, a mnogi ga smatraju najboljim pjevačem norodne muzike u Bosni i Hercegovini. 

Dino Merlin

Dino Merlin. Avaz

Dino Merlin je jedno od najpoznatijih imena Balkana. Osim što svojom emocijom u glasu otopi i najhladnija srca ovaj pjevač je i autor mnogih pjesama. 

Amar Jašarspahić- Gile

Gile. Avaz

Amar Jašarspahić- Gile bh. pjevač koji je svoju muzičku karijeru započeo pobjedom na "Zvezdama Granda". On je do sada demonstracijom svojih vokalnih mogućnosti stekao veliku popularnost.

Hanka Paldum

Hanka Paldum. Avaz

Hanka Paldum je bh. pjevačica koja za svoju dugogodišnju karijeru otpjevala broj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.