USPJEŠNA I LIJEPA

Eva Mendez rastura i u svijetu mode

Latino ljepotica prvo je počela proizvoditi svoju šminku, a potom je na Sedmici mode u Njujorku predstavila prvu liniju odjeće, a nakon toga i liniju obuće

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

23.9.2019

Mendez: Latino ljepotica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na poslovnom i privatnom planu holivudske glumice Eve Mendez (Mendes,45) sve ide kako treba. Lijepa supruga Rajana Goslinga (Ryan, 38) lansirala je novu kolekciju u saradnji s brendom “New York&Company”.

Latino ljepotica ušla je ozbiljno u svijet mode. Prvo je počela proizvoditi svoju šminku, a potom je na Sedmici mode u Njujorku predstavila prvu liniju odjeće, a nakon toga i liniju obuće. Zanimljivo je da se pojavila i u ulozi modela u reklamnoj kampanji, poput prave manekenke, što je i bila na početku svoje karijere.


Podrška partnera

U intervjuu za američi časopis „People“ otkrila je ko je najveći fan njenog rada. To je ni manje ni više nego holivudska zvijezda i njen životni partner Rajan Gosling. On je bezuslovno podržava i divi se njenom radu u modnom poslu.

Kada joj je potrebna inspiracija u procesu dizajniranja, Eva se tada obraća ženama u svojoj porodici.

- Rajanova mama, njegova sestra, moja mama, sestra i baka sve su vrlo modno osviještene. Uvijek mi daju svoje iskreno mišljenje. A, kada nešto dizajnirate potrebna vam je prava povratna informacija – otkrila je Eva.

Zanosna glumica, osim svojim izgledom, a sada i izletom u vode modnog biznisa, pažnju medija plijeni i svojim privatnim životom, možda i zbog činjenice što ga drži daleko od reflektora i kamera, pa je medijima i svaka sitnica koju dobiju zanimljiva.



Tajno vjenčanje

Od 2011. godine je u vezi s Goslingom, s kojim je igrala u filmu “The Place Beyond the Pines”. Imaju dvije kćerke Esmeraldu Amadu, rođenu u septembru 2014. i Amadu Li (Lee) rođenu u aprilu 2016. Gosling je na press konferenciji povodom promocije filma potvrdio da je otac dviju djevojčica, no, nije želio dalje detaljisati o ovoj temi.


Tokom preuzimanja Zlatnog globusa u svom govoru se zahvalio Evi i kćerkama. Koliko su tajnoviti o svom privatnom životu, potvrđuje i podatak da su američki mediji, u jeku informacije o razvodu Anđeline Đoli (Angelina Jolie) i Breda Pita (Brad Pitt), objavili vijest kako su se u tajnosti vjenčali Eva i Gosling. Koliko Eva njeguje uspomenu na svoje bake, potvrđuje i činjenicom da je po njima dala imena svojim kćerkama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.