DRUŠTVENE MREŽE

Srbijanska reperka objavila fotografiju na kojoj doji odraslog muškarca

E. I. / Avaz.ba

25.9.2019

Sajsi MC - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Srbijanska reperka Sajsi MC napravila je omaž umjetnici Marini Abramović i rekonstruirala fotografiju na kojoj Marina "doji" umjetničkog direktora ''Givenchyja'' Rikarda Tišija (Riccardo Tisci).

- Omaž radu @abramovicinstitute i @riccardotisci17 koji smo uradili davno, a vrijeme je da vam predstavimo - napisala je Sajsi uz fotografiju na kojoj sjedi u crnini i doji muškarca u odijelu.

Sajsina objava izazvala je mnoštvo podijeljenih reakcija. "Skandal", "Bravo", "Podoji nas sve", "Uvijek nepredvidljiva", "Obožavam te", hvalili su njen potez fanovi. 

Ipak, bilo je i onih manje oduševljenih. "Bolest", "Ova fotografija je umjetnost isto koliko i onaj što je svoja jaja zakovao u beton ispred skupštine iz bunta i tako ostao bez mogućnosti za nasljednika koji će širiti njegov umjetnički dojam. Pršti umjetnost na sve strane isto kao i njegova jaja", bunili su se drugi.

Sajsi je fotografiju objavila nakon što je Marina Abramović u subotu otvorila prvu izložbu u rodnom Beogradu nakon pune 44 godina pod nazivom "Čistač". Umjetnica (72) je posljednji put u rodnom Beogradu samostalno izlagala 1975. godine.

Izložba obuhvata više od 120 radova i kronološki prati sve faze 50-godišnje umjetničke karijere Marine Abramović.

Prema navodima medija, izložbu je inicirala i osobno dogovorila premijerka Srbije Ana Brnabić. Vlada Srbije je za tu retrospektivnu izložbu nazvanu ''Čistač'' izdvojila više od pola miliona eura, što je u poprilično osiromašenoj zemlji izazvalo žučne komentare.

Inače, Sajsi MC poznata je kako po provokativnim pjesmama tako i po spotovima i svom stilu oblačenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.