ŠOKANTNO

Otac Dunje Ilić ostavio oproštajno pismo prije nego što je izvršio samoubistvo

Tvrdi da je nije silovao, ipak joj prašta optužbe

Jovan Ilić s kćerkom Dunjom: U oproštajnom pismu tvrdi da je nije silovao, kako ga je ona optužila. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

25.9.2019

Otac pjevačice Dunje Ilić Jovan Ilić je ostavio oproštajno pismo prije nego što je izvršio samoubistvo, dan nakon što je njegova kćerka pokušala da se ubije. 

U ovom pismu tvrdi da je nije silovao, kako ga je ona optužila. Dunja Ilić je u potresnoj ispovijesti istakla i da je zlostavljana od pete godine i za to je direktno optužila oca. Ona je, dan prije nego što se ubio njen otac, također pokušala sebi oduzeti život. Srećom, njen momak je stigao na vrijeme i zatekao je u polusvjesnom stanju i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su je odveli na ispiranje želuca u Italiju. 

– Uprkos tome što su Jovana pogodile optužbe njegove kćerke, tvrdeći da su neistinite, istakao je da joj sve prašta i da bi volio da ona dođe na njegovu sahranu. Naveo je, također, da ju je volio. S druge strane, izričito je zabranio sinu Tijanu i bivšoj ženi Mirjani da prisustvuju njegovoj sahrani, a njegova posljednja želja je bila da ga njegov brat kremira – ispričao je izvor blizak istrazi. 

U ostatku Jovanovog oproštajnog pisma se navode još neki razlozi za njegov čin. Vjeruje se da su loši odnosi unutar porodice, finansijski krah i loše psihičko zdravlje u posljednje vrijeme razlozi zbog kojih je Jovan Ilić na ovakav način okončao svoj život. 

Jovana Ilića skoro niko u komšiluku nije poznavao, s obzirom na to da se, kako su rekle njegove komšije, on tek nedavno doselio tu. 

– Taj čovjek je živio kao podstanar u kući u kojoj se ubio. Nedavno je došao. Niko ga nije poznavao i ni s kim se iz komšiluka nije družio. Šokirala nas je vijest o tragediji – rekle su komšije u ulici u kojoj se Ilić ubio, odbijajući da se fotografiraju. 

Dunja Ilić: Pokušala se ubiti. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.