ŠOKANTNO Usljed tragedije koja je zadesila porodicu pjevačice

Otac Dunje Ilić ostavio oproštajno pismo prije nego što je izvršio samoubistvo

Tvrdi da je nije silovao, ipak joj prašta optužbe

A. P. / Avaz.ba
25.09.2019 12:56

Jovan Ilić s kćerkom Dunjom: U oproštajnom pismu tvrdi da je nije silovao, kako ga je ona optužila

Foto: Arhiv

Otac pjevačice Dunje Ilić Jovan Ilić je ostavio oproštajno pismo prije nego što je izvršio samoubistvo, dan nakon što je njegova kćerka pokušala da se ubije. 

U ovom pismu tvrdi da je nije silovao, kako ga je ona optužila. Dunja Ilić je u potresnoj ispovijesti istakla i da je zlostavljana od pete godine i za to je direktno optužila oca. Ona je, dan prije nego što se ubio njen otac, također pokušala sebi oduzeti život. Srećom, njen momak je stigao na vrijeme i zatekao je u polusvjesnom stanju i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su je odveli na ispiranje želuca u Italiju. 

– Uprkos tome što su Jovana pogodile optužbe njegove kćerke, tvrdeći da su neistinite, istakao je da joj sve prašta i da bi volio da ona dođe na njegovu sahranu. Naveo je, također, da ju je volio. S druge strane, izričito je zabranio sinu Tijanu i bivšoj ženi Mirjani da prisustvuju njegovoj sahrani, a njegova posljednja želja je bila da ga njegov brat kremira – ispričao je izvor blizak istrazi. 

U ostatku Jovanovog oproštajnog pisma se navode još neki razlozi za njegov čin. Vjeruje se da su loši odnosi unutar porodice, finansijski krah i loše psihičko zdravlje u posljednje vrijeme razlozi zbog kojih je Jovan Ilić na ovakav način okončao svoj život. 

Jovana Ilića skoro niko u komšiluku nije poznavao, s obzirom na to da se, kako su rekle njegove komšije, on tek nedavno doselio tu. 

– Taj čovjek je živio kao podstanar u kući u kojoj se ubio. Nedavno je došao. Niko ga nije poznavao i ni s kim se iz komšiluka nije družio. Šokirala nas je vijest o tragediji – rekle su komšije u ulici u kojoj se Ilić ubio, odbijajući da se fotografiraju. 

  • Dunja Ilić: Pokušala se ubiti
    Dunja Ilić: Pokušala se ubiti Foto: Arhiv

Komentari

NA VRH