MLADA GLUMICA

Zagrepčanka Tara Thaller nakon što je upisala ASU u Sarajevu: Danis Tanović mi je držao fige

Odskočna daska bila joj uloga Blanke u seriji „Uspjeh“ bh. oskarovca

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

26.9.2019

Thaller: Upisala Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu - Avaz
Thaller: Odskočna daska bila joj je glavna uloga u seriji "Uspjeh" bh. oskarovca - Avaz
Thaller: Akademija scenskih umjetnosti u Zagrebu je odbila prije dvije godine - Avaz
Thaller: Pitala sam Danisa za mišljenje - Avaz
Thaller: Što se mora, nije teško - Avaz
+1

Zagrebačka glumica Tara Thaller upisala je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, zbog čega će bh. prijestonica biti njen dom barem nekoliko narednih godina.

Psihički spremna

Ovoj 21-godišnjakinji odskočna daska bila je glavna uloga Blanke u seriji bh. oskarovca Danisa Tanovića „Uspjeh“ u produkciji HBO-a. U periodu kada se prijavila na audiciju, radila je u “McDonald’su”, a nešto ranije odbila ju je zagrebačka Akademija scenskih umjetnosti.

- Razmišljala sam i ranije o Sarajevu i Beogradu, ali nisam baš planirala, niti sam bila sigurna ni gdje ću ni kada. Kada sam došla na ovogodišnji SFF i talent radionicu, onda sam pričala sa sadašnjim i bivšim studentima. Kroz razgovor s njima sam odlučila probati i doći na prijemni u Sarajevo. Mislila sam kako nemam ništa izgubiti, ako ne prođem, tu sam gdje sam i bila, a ako prođem, super. Ali upala sam – govori Thaller za “Dnevni avaz”.

Kaže kako u Zagrebu nije ušla ni u uži izbor, ali to pripisuje svojim godinama.

- Tada sam imala 19 godina, možda nisam bila psihički spremna, a, s druge strane, da bi profesori utvrdili jesam li ili nisam dovoljno zrela za akademiju, morali bi me upoznati. A s obzirom na to da su me vidjeli na samo osam minuta, onda ne bih rekla da su me upoznali. Ne zamjeram nikome tamo. Događa se da neko nekome promakne. Na meni je samo da pokušam dalje. Nadam se da sam barem sazrela, iskustvo sam sigurno dobila kroz saradnju s Danisom i ostale saradnje koje sam doživjela, tako da je možda i to isto igralo ulogu. Sigurno jeste neku, ali koliko važnu, nemam pojma – kaže mlada glumica.

Sreća i ponos

Dodaje da ne žali za zagrebačkom akademijom i da se veseli Sarajevu.

- Pitala sam Danisa za mišljenje. Rekao mi je da svakako trebam probati i da mi drži fige. Kada sam primljena na ASU, zaželio mi je dobrodošlicu – ističe Tara.

Kaže kako ima veliku porodicu, ali i njenu podršku.

- Zagreb i Sarajevo nisu daleko, ali je Akademija zahtjevna vremenski. Neću mnogo viđati porodicu. Teško će mi pasti definitivno, ali nisam ni prva ni posljednja koja je otišla studirati u drugi grad. Što se mora, nije teško. Sigurna sam da će mi faliti kao i ja njima, ali su sretni i ponosni na mene i zbog mene. I ja sama znam da će mi ovdje biti lijepo. Drago mi je da ću iskusiti i taj studentski život. A za kasnije ćemo vidjeti – zaključuje Thaller.

Moj osjećaj

- U Sarajevu sam prvi put bila prije pet godina u okviru “Juventafesta”. Nisam toliko grad doživjela koliko sam se družila s ljudima. Međutim, sad mogu reći da mi je na prvu veoma topao grad, kao i ljudi. Zagreb, Beograd i Sarajevo imaju svoje sličnosti barem za mene i moj osjećaj u njima – ističe glumica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.